Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

Olić dobio priznanje za sto nastupa u reprezentaciji i neka to proslavi golom Norveškoj!

Ivica Olić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
25.03.2015.
u 13:45

U hrvatskom dresu debitirao je 13. veljače 2002. godine protiv Bugarske, a do toliko željene "stotke" stigao u nedavnom nastupu protiv Italije na San Siru

Ivica Olić i Davor Šuker održali su konferenciju za medije u povodu utakmice s Norveškom, a dugogodišnji reprezentativac primio je dres s brojem 100 za isto toliko nastupa u hrvatskoj reprezentaciji. Koliko je to značajno, potvrđuje podatak da osim njega stotinu ili više nastupa za reprezentaciju imaju samo Darijo Srna (121), Stipe Pletikosa (114), Josip Šimunić (105) i Dario Šimić (100).

U hrvatskom dresu debitirao je 13. veljače 2002. godine protiv Bugarske, a do toliko željene "stotke" stigao je u nedavnom nastupu protiv Italije na San Siru. Ukupno je zabio 19 pogodaka za reprezentaciju, a prvi mu je bio 2002. godine protiv BiH u prijateljskom susretu (2:0). U službenim nastupima pogodak mu je bio onaj protiv Italije (2:1) na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Kao član moskovskog CSKA, osvojio je Kup UEFA 2005. godine, igrao je s Bayernom dva finala Lige prvaka (2010. i 2012.), može se pohvaliti titulom prvaka Hrvatske sa Zagrebom (2002.) i Dinamom (2003.), kao i titulama najboljeg strijelca Prve HNL (2002. i 2003.). I još uvijek traje, još uvijek ide svom snagom po terenu i aktualni cilj mu je da HSV ne ispadne iz Bundeslige. Bit će teško, ali Olić se susretao i s težim situacijama u bogatoj karijeri.

Protiv Norveške možda neće krenuti od prve minute, ali kad uđe u igru, sigurno će ga biti "po cijelom terenu" i bilo bi uistinu lijepo da 101. nastup proslavi pogotkom.

>> Davor Šuker je pristaša nacističkih simpatizera, osuđujemo njegov izbor

Komentara 3

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:47 25.03.2015.

Olić je zaslužio oproštajnu utakmicu , mislim da je uvijek bio primjer drugima kako se treba boriti za Hrvatsku . Kapa do poda u nadi da će pravovremeno završiti karijeru u reprezentaciji .

DE
derin
17:42 25.03.2015.

Svaka čast Ola, na požrtvornosti i trudu, nadam se da će te kovač staviti na špica, a ne na neke krive pozicije koji ti ne leže. p.s. kada će konačno naši nogometaši na čelu s "tihim" srnom glasno ustati kontra ovakvog stanja u našem nogometu.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
15:36 25.03.2015.

Olić dobio priznanje za sto nastupa u reprezentaciji i neka to proslave reprezentativci europske Norveške golovima usred zapadnog balkana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije