Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trener Chamberyja

Ivica Obrvan: Za dvije godine vidimo se u Ligi prvaka

22.10.2011., Arena Zagreb, Zagreb - Rukometna Liga prvaka, 4. kolo, RK Croatia Osiguranje Zagreb - FC Barcelona Intersport. Utakmica se igra u spomen na Iztoka Puca, a dio novca od prodanih ulaznica ici ce obitelji rukometnog velikana koji je 20. listopad
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
07.11.2014.
u 08:15

Jackson Richardson: Proslavljeni francuski reprezentativac i idol Ivana Balića bit će našem treneru pomoćni trener do kraja sezone

Ivica Obrvan novi je trener francuskog prvoligaša Chamberyja. Bit će tako drugi hrvatski trener ove sezone, uz Zvonimira Serdarušića, koji trenira jedan francuski klub i tek četvrti Hrvat koji je u povijesti radio u Francuskoj. Prije njega su francuske klubove trenirali Sead Hasanefendić i Dragan Zovko.

Stazama Dušebajeva...

– Malo sam se zaželio klupskog rukometa. U ugovoru koji sam potpisao s Makedonskim rukometnim savezom ima stavka da pored dužnosti izbornika mogu obnavljati i dužnost klupskog trenera. Nije to ništa novo u Europi, najsvježiji primjer je Talant Dušebajev koji je trener poljskog kluba Kielcea, ali i mađarske reprezentacije. Slovenski izbornik Boris Denič preuzeo je baš jučer treniranje kluba Maribora – rekao je Ivica Obrvan koji je posljednji put sjedio na klupi jednog kluba 2012. godine. Trenirao je tada Zagreb.

– Pregovori su trajali desetak dana. U Zagrebu su boravili predsjednik i direktor Chamberyja i jučer su me zvali i potvrdili da sam novi trener. Za mene je velika čast i osobni uspjeh raditi u zemlji aktualnih svjetskih i olimpijskih rukometnih prvaka. U Francuskoj je nekakvo nesuđeno pravilo da nema puno inozemnih trenera pa zato moj angažman dobiva na dodatnoj težini – napominje Obrvan.

Bit će mu malo teško uskladiti obaveze u francuskom klubu i makedonskoj reprezentaciji.

– Znam, ali prihvatio sam izazov. S Makedonijom želim što bolji plasman na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i odlazak na Europsko prvenstvu u Poljsku 2016. godine. Što se tiče kluba, dogovor je da ove godine pokušamo izboriti plasman u jedan od europskih kupova, a za godinu-dvije da igramo u Ligi prvaka. Trenutačno su PSG i Montpellier jači, ali posljednji rezultati u ligi govore da će biti puno iznenađenja – istaknuo je Obrvan.

Jedno od iznenađenja je i pobjeda njegova kluba Chamberyja u Nantesu. Već sljedeći tjedan Chambery čeka novi derbi, ovaj put mu u goste dolazi Dunkerque, prvak Francuske.

Ne znam francuski

– Još se nismo dogovorili hoću li sjediti na klupi već na toj utakmici. Izglednije je da tu utakmicu gledam s tribine, a momčad ću preuzeti nakon derbija – rekao je Obrvan.

U Chamberyju igraju i dvojica hrvatskih reprezentativaca – Damir Bičanić i Jerko Matulić.

– S obzirom na to da ne govorim francuski, oni će mi biti od velike pomoći u početku, kao i igrači iz Bosne i Hercegovine Edin Bašić i Marko Panić. A francuski jezik ću sigurno brzo naučiti – zaključio je Obrvan, koji će imati čast u klubu trenirati i proslavljenu braću Gille.

>>Obrvan: Angelovskog sam morao otjerati, Lazarova nisam...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije