Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTNA SCENA

Balićev otac gađao Burića mobitelom jer je izvadio njegova sina iz igre!

Andrija Balić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
27.08.2015.
u 23:01

Burić je u 34. minuti izvadio iz igre Andriju Balića, praktički posramio 18-godišnjeg igrača od kojeg bijeli očekuju milijune, iako on nije bio jedini koji je podbacio.

Bila je to još jedna od Hajdukovih utakmica koja će imati tretman povijesne. A takve su Splićani, u većini slučajeva, gubili. Tako je bilo i sa Slovanom, koji je slavio u Poljudu s 1:0, izborio plasman u Europsku ligu. Nevjerojatnu podršku imao je Hajduk u utakmici sezone, generacije, kako su je nazvali.

Puno puta Poljud je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, ali ovo što su doživjeli Milović i društvo gotovo da je nedoživljeno. Petnaestak minuta prije dvoboja ni igla više nije mogla stati na Poljud, sjever, istok, jug i pola zapada pretvoreni su u stajanje. Bilo je na stadionu preko 35 tisuća gledatelja, nije bitno što su službeni brojači izbrojali. Političari, estradnjaci, sportaši, nije bilo onog tko se nije pojavio u svečanoj poljudskoj loži, stigao je i izbornik Niko Kovač, ali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Stoperi vodili igru

No, to poljudsko senzacionalno ozračje nije baš impresioniralo Čehe. Djelovalo je da se Hajduk uplašio punog stadiona. Jindrich Trpišovsky pametno je postavio igru, radio strahovit pritisak na Hajdukovu veznu liniju, koja se teško sastajala s loptom. Pod takvim pritiskom igru su morali voditi stoperi Milović i Nižić, a znano je svima da dodavanja Gorana i Zorana nisu baš precizna. Pritisku Slovana pomogla je i postavka igre Damira Burića, koji je svoje momčad spustio skroz nisko, čekao Slovan u dva obrambena bloka.

U najavi utakmice kazao je da neće biti jurišanja, molio je za strpljenje, njegov plan je bio čekanje prigode... Ali, nije mogao ni pretpostaviti da će njegovi igrači toliko slabo reagirati. Vidjelo se da Fran Tudor, koji je dugo pauzirao, ne može odgovoriti ozbiljnoj utakmici. Burić je u njegovom slučaju odustao od svojih postulata da igraju samo oni koji su prošli trenažni ciklus. Usto, na desno krilo stavio je Vlašića, valjda da trči za brzonogim lijevim bekom Bartošakom. U njegovim razmišljanjima nije postojala varijanta u kojoj će Bartošak trčati za Vlašićem.

Niz pogrešaka obrane

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Slovan dati gol. I to se i dogodilo u 23. minuti, Šural je topovskim udarcem svladao Kalinića. Vodstvu Slovana prethodio je niz grešaka Hajdukove obrane, gol je mogao i pasti koju sekundu ranije. Bio je to kraj Hajdukovih nadanja o prolasku u Europsku ligu, noć je odjednom postala tmurna... Da, bilo je još puno do kraja, ali samo su oni najzagriženiji mogli vjerovati da je ovakav Hajduk sposoban dati tri gola, koja bi donijela prolaz dalje.

Burić je u 34. minuti izvadio iz igre Andriju Balića, praktički posramio 18-godišnjeg igrača od kojeg bijeli očekuju milijune, iako on nije bio jedini koji je podbacio. To je toliko razbjesnilo Balićevoga oca da je prema klupi za rezervne igrače sa zapadne tribine bacio mobitel.

Hajduk je bio u raspadu, nije mogao složiti suvislu akciju. Vrijedi istaknuti situaciju iz 65. minute kada je Vlašićev udarac u šesnaestercu jedan igračgostujuće momčadi zaustavio rukom. Sudac nije pokazao na bijelu točku i čini se pogriješio kod te odluke. U 89. minuti šut Roguljića zaustavila je greda. Bijeli su i drugu sezinu zaredom zapeli korak do Europske lige.

>> Završila Hajdukova europska priča: Bijeli 'izgorjeli' protiv Slovana pred 32 tisuće gledatelja

Komentara 242

SU
Stipe.u.gostima
00:05 28.08.2015.

19Th50

TE
TelegramSam
02:49 28.08.2015.

Acidofil posrat cemo ti se uskoro osobno na tvoju razbijenu njušku

TE
TelegramSam
04:44 28.08.2015.

Poseremo ti se na gazdu mafijasa mamica ,acidofil smece cetnicko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije