Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Rakitić se zbog privatnih razloga još nije priključio reprezentaciji

Hrvatska reprezentacija
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/16
30.08.2016.
u 19:11

U srijedu, u slavljeničkom prijateljskom ogledu u Sisku, zbog manjih zdravstvenih poteškoća neće zaigrati Danijel Subašić i Josip Pivarić, a Tin Jedvaj ima problema s crijevnom virozom

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je još jedan trening uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i utakmice s Turskom s kojom igraju u ponedjeljak pred praznim maksimirskim tribinama. 

Izborniku Anti Čačiću na raspolaganju su svi igrači osim Ivana Rakitića, koji se zbog privatnih razloga u dogovoru s izbornikom još nije pridružio suigračima, piše HNS.

U srijedu, u slavljeničkom prijateljskom ogledu u Sisku zbog manjih zdravstvenih poteškoća neće zaigrati Danijel Subašić i Josip Pivarić, a Tin Jedvaj ima problema s crijevnom virozom. 

– Svi ostali će igrati. Shvaćamo taj susret maksimalno ozbiljno, kao trening u kojem će se momčad dobro rastrčati i napraviti sve što nam situacija bude dopuštala. Tako ćemo uveličati Segestinu obljetnicu – naglasio je izbornik Čačić.

Protiv Turske hrvatski nogometaši neće imati podršku publike s obzirom na kaznu igranja bez gledatelja.

– Nažalost, imamo iskustvo igranja pred praznim stadionom, ali Europsko prvenstvo u Francuskoj donijelo nam je mnogo toga dobroga, igrači su osjetili sinergiju s navijačima, s cijelom zemljom i dijasporom. To će nam pomoći, znamo da su mnogi uz nas – zaključio je Čačić.

U ljetnom prijelaznom roku Mariju Mandžukiću u Juventusu se pridružio mladi Marko Pjaca, jedan od pozvanih za prvi kvalifikacijski susret za SP 2018. godine, protiv Turske u Zagrebu.

– Ništa se nije promijenilo oko mojih očekivanja u reprezentaciji, znam da moram raditi za svoje mjesto, a na izborniku je onda odluka hoće li me staviti u momčad. Juventus je stvarno veliki klub, to se vidi svaki dan. Najviše razgovaram s Mandžukićem i Pjanićem, barem dok ne naučim talijanski, iako već nešto razumijem. Trebat će sigurno i meni malo vremena za prilagodbu, ali strpljiv sam – istaknuo je Pjaca uoči drugog treninga Hrvatske na Hitrec-Kacianu.

Izabranici Ante Čačića već su potpuno usredotočeni na nove izazove. 

– S obzirom na početak klupske sezone, morali smo zaboraviti Europsko prvenstvo. Idemo dalje, okrećemo se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Turskoj, znamo kako oni igraju i kakve nam opasnosti prijete, ali nadam se jednako pozitivnom rezultatu kao u Parizu – rekao je Pjaca.

– Žao nam je što igramo pred praznim tribinama, pogotovo zato što je bila tako lijepa atmosfera na Europskom prvenstvu, ali moramo se koncentrirati i odigrati najbolje što možemo. Na papiru naši klubovi izgledaju impresivno, no moramo se ispočetka dokazivati u svakoj utakmici – zaključio je ofenzivac vatrenih.

Komentara 4

Avatar Bud Humski
Bud Humski
01:48 31.08.2016.

Mozda bi Rakitic trebao kod Lovrena na konsultacije?

DA
davidhaye
21:12 30.08.2016.

Što se dogodilo Raketi?

NV
niko.vurbic
14:53 31.08.2016.

Ivan Rakitic nije zbog privatni Razloga odsutan nego je u vidjen prije par sati u Manchesteru Zracnoj Luci na putu Medicinski Pregled napraviti potpisuje za Liverpool 40 Mio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije