Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kladioničarska najava

Ivan Rakitić prvi put u dresu Barcelone protiv 'svoje' Seville

Ivan Rakitić
UESyndication/PIXSELL
21.11.2014.
u 09:41

Luis Enrique nema što kalkulirati, igra doma i mora pokazati 'zube' i napokon utišati sve kritičare. Barcelona je u 11 kola zabila 25, a primila samo pet golova

Sevilla ove sezone igra iznenađujuće dobro, s obzirom na to da su ovog ljeta ostali bez većine nositelja igre iz proteklih sezona. Prije svih zbog odlaska kapetana Ivana Rakitića koji je otišao baš u - Barcelonu. Sad Raketu čeka prva utakmica protiv svog bivšeg kluba, a Barca mora ići maksimalno, po tri boda, piše Goal.

Naime, domaći poraz od Celte uzburkao je duhove na Nou Campu, katalonska je momčad u posljednjih nekoliko utakmica djelovala 'beskrvno', svojedobno su s Malagom odigrali 0-0, a bila je to prva utakmica od 2003. godine na kojoj nisu zapucali u okvir protivničkog gola! Nešto se slično dogodilo i protiv Celte, posjed lopte nije problem, Messi, Rakitić, Neymar, Xavi, Iniesta, Busquets i ostali izabranici Luisa Enriquea mogu do besvijesti držati loptu u svom posjedu, no realizacija 'škripi'. To će svakako popraviti Luis Suarez koji bi protiv Seville trebao krenuti u početnom sastavu.

Luis Enrique nema što kalkulirati, igra doma i mora pokazati 'zube' i napokon utišati sve kritičare. Barcelona je u 11 kola zabila 25, a primila samo pet golova (najbolja obrana lige!). Do poraza od Celte Barca je doma imala četiri pobjede u nizu uz savršenu gol-razliku 14-0! Svakome se može dogoditi loš dan, ali čini se kako su Messi i društvo lagano počeli padati.

A Sevilla to, uz najbolju volju i maksimalan angažman, teško može iskoristiti. Andalužani se izvrsno drže, trener Emery uspio je ukomponirati novopridošle igrače u svoj sustav igre, u prvih 11 kola Sevilla ima sedam pobjeda te po dva remija i poraza uz gol-razliku 18-11. U gostima ove sezone imaju tri pobjede i dva poraza te s velikim očekivanjima dolaze na Nou Camp. 

Znala je Sevilla proteklih sezona namučiti Barcu, no konačna statistika je poražavajuća, za Sevillu naravno. Posljednju pobjedu protiv Barce u prvenstvu Sevilla je ostvarila još 2007. godine, u četrnaest odigranih utakmica od tada omjer je 11 pobjeda Barcelone uz tri remija... Na posljednje četiri međusobne utakmice prošlo je 'oba daju gol', ali i 'više od tri gola na utamici'. Realno, i ovaj bi put moglo biti efikasno, Sevillin Carlos Bacca je u golgeterskoj formi, M'Bia je razigran i željan dokazivanja, a kod Barce bi napokon trebali 'proraditi' Messi (sedam golova ove sezone) i Neymar (deset golova) jer uz Suareza će im biti puno lakše igrati. Golijada? Svakako...

Utakmica se igra u subotu 22. studenog od 22 sata na Nou Campu.

>>Sve kladioničarske najave utakmica pročitajte OVDJE!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije