Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA ODLUKA

Ivan Rakitić otkrio zašto je odbio transfer u Chelsea

Ivan Rakitić
Foto: UESyndication/PIXSELL
02.09.2015.
u 18:45

- Bilo je puno bolje za mene da ostanem i polako se penjem prema vrhu. Još je jedan igrač bio u mojoj situaciji, Jonas Elmer. Sa 17 godina je otišao iz Zuricha u Chelsea. Na kraju je završio u drugoj švicarskoj ligi – rekao je Rakitić

Ivan Rakitić jedan je od igrača čiji je nogometni razvoj išao postupno i koji za razliku od brojnih nogometaša nije trčao za velikim transferima. Možda je zbog toga danas s Barcelonom na krovu Europe.

Rakitić je prve nogometne korake napravio u Mohlin-Riburgu, a profesionalnu karijeru počeo je u Baselu. Uslijedio je transfer u Schalke pa Sevillu, gdje je odigrao odlično i postao kapetan. Vrhunac svega bio je prelazak u Barcelonu gdje je Raketa danas član udarne postave.

No, tko zna kako bi išla njegova karijera da je sa 16 godina pristao na transfer u Chelsea. Engleski klub ga je želio dovesti iz Basela, no Rakitić je odlučio ostati u Švicarskoj.

– Želio sam ostati kod kuće. Imao sam odličan odnos s predsjednikom Basela. Bilo je puno bolje za mene da ostanem i polako se penjem prema vrhu. Još je jedan igrač bio u mojoj situaciji, Jonas Elmer. Sa 17 godina je otišao iz Zuricha u Chelsea. Na kraju je završio u drugoj švicarskoj ligi – rekao je Rakitić za magazin FourFourTwo i dodao:

– Tako sam i ja mogao proći. Ne želim reći da je uvijek bolje ostati kad si u takvoj situaciji, no moja odluka da ostanem kod kuće s obitelji pokazala se dobrom.

Rakitić nije odbio mogućnost da jednog dana ipak zaigra u Engleskoj.

– Volio bih to. Puno mojih prijatelja igra u Premierligi. To je drugačiji stil nogometa i uvijek sam uživao igrati protiv engleskih momčadi. Možda jednog dana tamo zaigram – rekao je Rakitić.

>> Rakitić: Miješaju se veselje i gorčina, morao sam čekati godinu dana ovaj trenutak

Komentara 16

BO
borsi
20:46 02.09.2015.

RESPECT.....;)

NA
navijala
20:35 02.09.2015.

"Tko umije,njemu dvije". Ivane sve najbolje i cestitam !!!

Avatar nula
nula
21:26 02.09.2015.

100% si u pravu. Bravo Raketa. A da si bija u Ajduka , sad bi igra za Uraniju iz Baske Vode , mozda za Zmaja iz Makarske. Sreca , Basel , najbogatiji grad na ..svijetu , je ucinio svoje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije