Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE HNL

Močinić: Moj prelazak u Dinamo? To su bile samo priče

Močinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.02.2016.
u 22:09

– Ma bilo je puno priča, nekih ponuda, ali nisam o tome razmišljao. Glavom sam ostao u Rijeci, nisam se vidio nigdje drugdje. Dok se ne potpiše, ne treba razbijati glavu.

Nema u momčadi Rijeke puno domaćih igrača, momčad s Kantride, ili po novome s Rujevice, dovela je u posljednje vrijeme mnogo igrača, znatno se pojačala i postala konkurentna Dinamu. Jedna od rijetkih domaćih lastavica u tom jatu trenera Matjaža Keka jest Ivan Močinić. Iako su mu samo 22 godine, dojam je da je već dugo na prvoligaškoj sceni. Doduše, bilo je i ozljeda.

Snaći će se Dinamo

– Glavno da je sada sve dobro, već sam zaboravio na sve to – kazao nam je Močinić koji je puno prije početka treninga došao na ‘zborno’ mjesto.

Doduše, očekivalo se da njega 1. veljače, kada bude završen prijelazni rok, neće biti u Rijeci. Jer, zanimanja je bilo sa svih strana.

– Ma bilo je puno priča, nekih ponuda, ali nisam o tome razmišljao. Glavom sam ostao u Rijeci, nisam se vidio nigdje drugdje. Dok se ne potpiše, ne treba razbijati glavu.

Kako to da misli ipak nisu odlutale do Italije ili možda Dinama koji je stidljivo bacao oko na vas, pogotovu nakon slučaja Ademi?

– Mislim da s Dinamom nije bilo ništa, da su to bile samo priče. Vjerojatno im nedostaje Ademi, ali imaju igrača, snaći će se oni.

Defenzivnog veznog baš i nemaju, a u Rijeci ih je bilo donedavno koliko ti srce želi...

Kek je uobičajeno stiskao

– Bilo nas je puno, sad smo samo dvojica, vratio se Brezovec i sad smo nas dvojica konkurenti, otišli su Radošević i Moises, ali na svim smo pozicijama dobro pokriveni.

To se očituje i u rezultatima.

Je li razlog izjednačene lige to što ste se vi i Hajduk digli ili je Dinamo pao?

– Nije Dinamo pao, plavi su uvijek isti, možda čak i bolji, pa vidjelo se to i u Ligi prvaka u kojoj su stvarno dobro igrali, radi se o vrhunskoj momčadi. Dakle, liga je bolja zato što smo se digli mi i Hajduk, ali i ostale momčadi. Ljudi podcjenjuju naš nogomet, otkako je liga 10, znatno se podigla kvaliteta i bit će još bolje. Možda to ne izgleda tako dobro zbog lošijih terena i ambijenta.

Kako vidite rasplet?

– Daleko je to još, tek počinje nastavak. Treba ići dalje korak po korak, ne treba se razbacivati očekivanjima.

Je li vas Kek jako stiskao?

– Da, kao i uvijek. I treba tako, treba raditi, to ti se uvijek vrati.

Kako je bilo u Dubaiju?

– Lijepo, uvjeti za rad bili su odlični, a lijepo je i vidjeti mjesto kao što je Dubai, to je drugi svijet. Iako je nama primarna zadaća bila – pripremiti se. A nije loše malo promijeniti ambijent.

Nakon Lokomotive slijedi derbi s Dinamom, s kime ste dobri u plavim redovima?

– Sa svim dečkima iz mlade reprezentacije kao što je Marko Pjaca, a znam dobro i Pivarića. I poručujem mu da se drži, da se čuva i što prije oporavi od ozljede, baš mi ga je žao.

Ostao je bez Eura, vi nećete?

– Tko zna, u jednom se danu sve može promijeniti, a kako ne u četiri-pet mjeseci. Lijepo je što sam bio pozvan, što me izbornik prati, trudit ću se, tko ne bi volio ići na Euro.

Imate neku poruku za prijatelje iz Dinama?

– Želim im da dobro igraju, da budu zdravi, ali i neka znaju da u nama imaju dobrog rivala – zaključio je Močinić.

>> Rijeka pobjedom preskočila vodeći Dinamo, Gavranović zabio prvijenac

>> Kek najavio lov na Dinamo: Želimo naslov prvaka!

Komentara 1

BU
budagigo
13:16 13.02.2016.

Nemam ništa protiv močinića ali što vrijeme odmiče,što ga duže gledam stječem dojam da je njemu u dinamu maksimalni domet momčad dinama 2.to je šteta jer da je ranije došao u dinamu bi napredovao,a ako i nebi uvijek bi see mogao vratiti doma.ovako stagnacija,a godine idu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije