Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAĐARI PREUZELI KLUB

Meštrović: Želimo Osijek vratiti u vrh, sagraditi stadion i ljudima stvoriti europske uvjete na njemu

Lorinc Meszaros
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/8
03.05.2016.
u 21:20

Uskoro će biti potpisan ugovor po kojem će klub preuzeti i obvezu održavanja stadiona Gradski vrt, a Grad će, kao i dosad, iz proračuna i dalje izdvajati milijun kuna godišnje za školu nogometa.

NK Osijek od jučer je i službeno u rukama novih vlasnika. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dalo je zeleno svjetlo pa je jedan od najbogatijih Mađara Lorinc Meszaros preuzeo u vlasništvo 46,6 posto dionica kluba koje su dosad bile u vlasništvu grada i sada drži 62 % dionica Osijeka.

– Ovo je službeno završetak procesa prodaje NK Osijek našim partnerima i prijateljima, gospodi Meszarosu i Ivanu Meštroviću, kojima sam zahvalan za sve što su učinili posljednjih mjeseci za klub. Važno je naglasiti da su podmirene sve obveze prema zaposlenicima i igračima, za što je izdvojeno oko milijun eura, a sada slijede i nova ulaganja za redovno poslovanje kluba vrijedna dva milijuna eura – kazao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Suvlasnik i predsjednik kluba Ivan Meštrović, koji je vlasnik 29,1 posto udjela u klubu, dodao je kako su Meszaros i on dosad ulagali svoj novac, pri čemu Meszaros nije ni bio formalni vlasnik, a najavio je i velike planove koji će se uskoro i početi realizirati.

– Suradnja tek počinje, a u tom kontekstu s Gradom već radimo na rješavanju pitanja stadiona i vrlo brzo znat ćemo hoćemo li graditi novi stadion ili obnoviti postojeći. Želimo od NK Osijeka napraviti najsvjetliju točku istočne Slavonije, želimo ga vratiti u vrh, gdje mu je i mjesto. Želimo sagraditi stadion i stvoriti ljudima europske uvjete na njemu kako bi uvijek bio pun, te gledati europski nogomet – rekao je Meštrović.

Uskoro će biti potpisan ugovor po kojem će klub preuzeti i obvezu održavanja stadiona Gradski vrt, a Grad će, kao i dosad, iz proračuna i dalje izdvajati milijun kuna godišnje za školu nogometa.

>> Osijek golovima Kneževića srušio Hajduk

Komentara 7

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:02 04.05.2016.

Za nas nogomet bi bilo dobro da se Osijek prikljuci u borbu za drugo mjesto, treba Rijeci Splitui Lokomotivi konkurencija.

Avatar gala_kit
gala_kit
23:36 03.05.2016.

tako, tako, u nogomet treba ulagati. zemlja znanja!

IV
ivanhoe1980
22:56 03.05.2016.

Ovo je Osijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije