Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Napadač Hajduka: Troškovi su veliki, bez očeve pomoći ne bih ništa mogao

Mastelić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
04.05.2016.
u 08:10

– Imam stipendijski ugovor, troškovi života su takvi da bez očeve pomoći ne bih ništa mogao – rekao je Mastelić za Max!

Na ruci tetovaža na kojoj piše Dragan, Vinka i Mario... Hajdukov 20-godišnji napadač Ivan Mastelić, koji je zadnjih nekoliko utakmica postao udarna napadačka igla, iznimno je privržen obitelji. Sjećamo se jedne scene kada je još igrao u drugoj momčadi Hajduka, mama Vinka ga je, kao i mnogo puta do tada, dovela na stadion, on je izašao iz automobila, poljubio je u obraz...

– Otac je u Njemačkoj već 20 godina, mama me stalno vozila na treninge. Ne mogu izaći iz kuće da je ne poljubim, toga se ne sramim, a čim izađem sa stadiona, odmah je zovem. Vezan sam za obitelj, s ocem se čujem pet puta dnevno, zove čim nešto pročita o meni – govori nam Mastelić.

“Ostat ću uvik isti”

U dvoboju protiv Rijeke, nakon što je bio asistent za pogodak Tine Sušića, okrenuo se prema zapadnoj tribini, prstom pokazivao da njima posvećuje asistenciju. Znam da je tata Dragan došao iz Njemačke kako bi pogledao sina.

– Nije bio sam otac, na tribini je bilo 20 posto ljudi iz mog sela, njima sam posvetio tu asistenciju...

Ivan je iz Brnaza pored Sinja, ostao je živjeti ondje, svaki dan putuje do Poljuda. Život mu se nije promijenio otkako je prvotimac Hajduka. Nesvjesno je odgovorio stihom iz pjesme.

– Ostat ću uvijek isti. Ma, ista sam osoba, igrao za prvu ili drugu momčad Hajduka ili za Brnaze – govori mladić kojeg su zbog rođenja u Njemačkoj, ali i plave kose, u Brnazama zvali Hans, a oni stariji Gaga, po očevu nadimku.

Njegove karakteristike su rad, disciplina, ozbiljnost... Damir Burić dao mu je prigodu.

– Sve se promijenilo preko noći. Prije godinu dana bio sam u Trećoj ligi, a sada sam prvi napadač Hajduka. To vam je jednostavno, kad radiš, onda budeš i nagrađen – jasno će Mastelić.

Živim od očeve pomoći

Zasad mu nedostaje pogodak u službenim utakmicama za prvu momčad, ali Masta, kako ga zovu svi u momčadi, odmah je dao do znanja da nije opterećen.

– Nije bitno tko će zabiti, važno je da Hajduk pobjeđuje. Što se mene tiče, golove mogu zabijati Kalinić ili Grbić kada brani – kaže Mastelić.

Trenutačno je najjeftiniji igrač Hajduka, ima stipendijski ugovor vrijedan 5000 kuna.

– Imam stipendijski ugovor, troškovi života su takvi da bez očeve pomoći ne bih ništa mogao – rekao je Mastelić.

S obzirom na broj odigranih utakmica za prvu momčad, Mastelić je ispunio dogovorene uvjete i na ljeto bi trebao potpisati profesionalni ugovor s Hajdukom.

– Ja vam se ne zamaram s ugovorom, Hajduk se brine o tome – zaključio je Mastelić.

Tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Komentara 5

Avatar Titanov sin
Titanov sin
08:56 04.05.2016.

Jos da igra u klubu u kojem bi mogao napredovati, igras za kikiriki i jos te uce da budes ponosan na to. Vazno da uprava dobro zivi.

SO
sonce
10:12 04.05.2016.

Napusti taj jadan i bijedan klub, sramota kako vas jadno plaćaju. Glavno na uprava, mutibarići oko uprave imaju dobru plaću.

LI
Lisabon
13:20 04.05.2016.

Ovo je tipicni primjer kako se o Hajduku pise nerealno i time se navijacima daje nada da su najbolji,najjaci itd,a kad dodju losi rezultati onda bude kriv HNS,Mamic,Dinamo itd.Pisati o Mastelicu kao o "udarnoj napadackoj igli"je u najmanju ruku smjesno.Naime covjek nije postigao NITI JEDAN GOL za Hajdukovu prvu momcad.Pa vi procjenite!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije