Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATAR BAYERNA

Ivan Lučić nije se javio HNS-u, ništa od nastupa za Hrvatsku?

Ivan Lučić
Foto: Instagram
30.07.2015.
u 16:00

Još od svibnja Savez nije dočekao Lučićev odgovor na pitanje želi li braniti za hrvatsku mladu reprezentaciju.

Premda je u svibnju u intervjuu Večernjem listu izrazio želju za igranjem za hrvatsku reprezentaciju, mladi vratar Bayerna Ivan Lučić (21) još nije ni blizu kockastom dresu.

U ovom trenutku to se čini posve neizglednim budući da kontakt između HNS-a i Lučića više ne postoji. Već mjesecima.

– Nakon što je Ivan Lučić najavio da ga zanima igranje za hrvatsku reprezentaciju, odmah smo krenuli u akciju – objašnjava direktor svih reprezentacija Romeo Jozak i dodaje:

Trebalo mu je vremena

– Obavili smo dugačak razgovor, u kojemu sam mu kazao da nam je jako interesantan i ponudio sam mu jedino što sam u tom trenutku mogao – poziv u mladu reprezentaciju. U kojoj mu, dakako, nisam mogao zagarantirati mjesto jer već imamo trojicu vrsnih vratara. Lučić je tada kazao da mu treba malo vremena za razmišljanje, ali od tada se više nije javio.

Pokušali smo doprijeti i do Lučića, da on kaže svoju stranu priče, ali na naše pitanje – kako stoje stvari s igranjem za hrvatsku reprezentaciju – nije poslao odgovor.

Nagađa se da Lučiću i njegovu menadžeru, Austrijancu Sperru, vjerojatno mogućnost igranja za mladu reprezentaciju Hrvatske nije bila dovoljno atraktivna te da iščekuju poziv za A reprezentaciju Austrije. U njoj igra Lučićev najbolji prijatelj David Alaba.

Doveli Ulreicha

Hrvatska time ne bi bila znatnije oslabljena jer u mladoj reprezentaciji već ima tri sjajna vratara, Dominika Livakovića iz Zagreba, Ivana Brkića iz Istre te Marka Malenicu iz Osijeka. Sva trojica mladića već imaju prvoligaško iskustvo, dok će Ivan Lučić u sljedećoj sezoni ponovno braniti za drugu momčad Bayerna u regionalnoj ligi.

U Bayernu je, naravno, i dalje nedodirljiv prvi vratar Manuel Neuer, prva pričuva bit će mu Sven Ulreich, doveden ovoga ljeta iz Stuttgarta, a treći vratar je 34-godišnji Nijemac Tom Starke.

>> Guardiola ga gura u vatru: Za Bayern će debitirati 20-godišnji vratar Ivan Lučić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije