Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayernov golman:

Pjaca, Soudani? Nisam nikad čuo za njih, znam samo za Antu Ćorića

Ante Ćorić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
31.08.2015.
u 10:34

'Dinamo protiv Bayerna nema šanse išta uloviti, a uz malo sreće može nešto napraviti protiv Arsenala.'

Dvadesetogodišnji Ivan Lučić, Hrvat rođen u Beču, dečko s austrijskom i hrvatskom putovnicom, u ovoj sezoni bit će četvrti vratar u Bayernovoj hijerarhiji: iza trojice Nijemaca, Manuela Neuera (29), Svena Ulreicha (27) i Toma Starkea (34). No, u Bayernovim amaterima, momčadi koja se natječe u 4. ligi, Lučić je prvi vratar, nedodirljiv i nezamjenjiv.

– Svakoga dana, osim dan uoči utakmice amatera, treniram s prvom momčadi Bayerna. Iako su mi neki govorili kako igranje u četvrtoj ligi nije za mene, i da bih trebao u jaču konkurenciju, sad vidim da nisam pogriješio. Imamo dosta jakih utakmica – priča Lučić.

Kako vas tretira Pep Guardiola?

– Prati sve moje nastupe. Kada sam se nedavno pojavio na treningu, prišao mi je i kazao – pratim te, samo tako nastavi. Pep gleda snimke svih utakmica amaterske momčadi.

U amaterskoj momčadi je i Ribery te još jedan Hrvat, Fabian Benko?

– To je Steven Ribery, 19-godišnji Franckov brat, s kojim se puno družim. Benko je novi u toj momčadi i ne poznajem ga dobro...

S kim ste najbliskiji u prvoj momčadi?

– Moj najbolji prijatelj je Austrijanac Alaba, no i ostali su prema meni vrlo susretljivi. Svi igrači Bayerna ne drže se prepotentno.

Kako ste doživjeli ždrijeb skupina Lige prvaka?

– Za Bayern je bio odličan, a za Dinamo baš i nije. Znam da protiv Bayerna neće moći ništa uloviti, dok ih protiv Arsenala ne bih potpuno otpisao. Uz malo sreće, uz neki loš dan Engleza, možda ih mogu iznenaditi.

Gledali ste Dinamo, poznajete neke njegove igrače?

– Vidio sam isječke s Dinamovih utakmica, a igrače uopće ne poznajem. Pjaca, Soudani? Ne, nisam nikad čuo za njih. Čuo sam samo za Antu Ćorića, jer sam jednom čitao nešto o njemu kada je igrao za Red Bull Salzburg.

Jeste li ikada bili u Maksimiru?

– Ne, nisam, samo sam na televiziji gledao utakmice hrvatske reprezentacije. Jednom sam s prijateljem Domejem, igračem Hajduka, bio na derbiju Hajduk – Dinamo, na Poljudu. Sada bih volio s Bayernom doći u Maksimir – zaključio je Ivan Lučić, vratar koji je u prošloj sezoni dva puta u Ligi prvaka bio pričuva Neueru, protiv Porta i Manchester Cityja.

>> Ivan Lučić nije se javio HNS-u, ništa od nastupa za Hrvatsku?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije