Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši trener

Ivan Katalinić: Ovo što se zbiva u Hajduku ne mogu razumjeti

14.03.2015., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 25. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Ivan Katalinic u lozi.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.04.2015.
u 19:04

– U krivo je vrijeme maknut kapetan Maloča, trebalo je pričekati ključne utakmice, s Rijekom i Splitom – kaže trenerski vuk Kate

Mnogo je godina prošlo od dana ponosa i slave Hajduka, odavno su prošla vremena velikog Hajduka ne samo u Europi, sad je i u našoj ligi prosječan. Ivan Katalinić napravio je najveće stvari s Hajdukom, danas sve gleda sa strane i – čudi se.

– Rijeka nikad nije igrala slabije na Poljudu, bile su joj i dvije minute dobre igre dovoljne da pobijedi Hajduk. Ne znam što se događa s Hajdukom, je li to pitanje snage ili koncentracije ili pak oboje. Po meni, krivo su napravljene i izmjene, Tomečak je stalno igrao naprijed, zna se da Rijeka ima dva ofenzivna bočna igrača, a bokovi se nisu zatvorili. I s Istrom je Hajduk u završnici izgubio utakmicu, to očito nije slučajno – kaže Katalinić.

Što može napraviti Vučević, može li uopće nešto popraviti?

– Mislim da su igrači izgubljeni, promijenili su tri trenera u kratko vrijeme, nije im se lako prilagoditi, snaći se u novim zahtjevima. Vučević je napravio rez, ali trebalo ga je napraviti ranije ako su se već odlučili za mlade igrače. Samo s njima se onda ne može očekivati veliki rezultat, osvajanje mjesta koje vodi u Europu. Utakmicu s Rijekom nisu smjeli izgubiti, mogli su pobijediti jer gosti nikad nisu bili lošiji u Poljudu, očito već s mislima na Dinamo i polufinale Kupa. No kad imate tri-četiri mlada igrača kao Hajduk u subotu, može se i očekivati da će na kraju 'puknuti'. Po meni je pogreška i tjeranje igrača, pogotovo kapetana. Trebalo je Maloču, kako god da igra, ostaviti za te dvije ključne utakmice s Rijekom i Splitom pa, ako se obje izgube, onda raditi rezove.

Možda je to posljedica njihovih ranijih nesuglasica, navodno je Maloča istjerao Vučevića iz svlačionice?

– Ne bih znao što je bilo prije. Ali mislim da napucavanje lopte na treningu nije razlog da se nekoga otjera iz momčadi.

Kao Splićanin, može li nam objasniti zašto Torcida sada proziva upravu i za rezultate, pa zar oni sami nisu postavili tu upravu?

– Ha-ha, tko će to više znati. Valjda im je došlo u glavu da je rezultat ipak važan. Dosad, navodno, nije bio, što je potpuno krivo, rezultat ti daje sve. Mislim da su navijači više protestirali zbog toga što su čelnici Hajduka razgovarali s HNS-om. No meni tu mnogo toga nije jasno. Nekad su igrači nakon poraza bježali u svlačionicu od srama, a sad nakon poraza svi zajedno plešu i slave. Ja tu više ništa ne razumijem – zaključio je Katalinić.

I ne čudi što trofejni trener ništa ne razumije, nije jedini. Pa i ljudi u klubu i oko njega neke stvari ne razumiju.

>> Hajduku je sve otišlo nizbrdo kad nije želio igrati derbi s Dinamom

Komentara 17

Avatar white socks
white socks
23:27 20.04.2015.

Nitko dobronamjeran ne može shvatiti što se zbiva u nekad uzornom i sportskom klubu Hajduku, ponosu Dalmacije. Otkad su ga preuzeli Brbić, Pavasović i huligani iz njihovog hajduka i torcide, to nije ni uzoran klub, niti sportski, ni ponos nego sramota svakog poštenog navijača.

Avatar antuntun55
antuntun55
19:22 20.04.2015.

...još jedino ostaje bankrot i likvidacija...nema niti naznake svjetla u toj crnoj rupi zvanoj Hajduk....ulica nikom nije donijela sreću...možda tek klošarima

DU
Deleted user
23:14 20.04.2015.

kao vratar..kako tako..a kao trener..nikako..nego..spojio..ugodno sa korisnim..i neka nu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije