Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Belgije

Italija remizirala s Engleskom, Nizozemska pobijedila Španjolce

Italija - Engleska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
31.03.2015.
u 23:10

Momčad BiH uz veliku podršku svojih navijača u Beču odigrala je 1:1 protiv Austrije. Janko je doveo domaćine u vodstvo, a početkom nastavka izjednačio je Hajrović

U jedinoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo koja se igrala danas, Belgija je slavila u Izraelu sa 1:0. Pogodak odluke u 9. minuti zabio je Fellaini. Gosti su od 64. igrali s igračem manje jer je žuti karton dobio Kompany, ali Izrael to nije iskoristio. Belgija je ovom pobjedom skočila na prvo mjesto u skupini sa 11 bodova, koliko ima i Wales, a Izrael je treći s devet bodova. Cipar ima šest, BiH pet, a Andora je bez boda.

Italija i Engleska odigrale su 1:1 u Torinu u prijateljskom dvoboju koji je izbornicima poslužio kao dobar eksperiment uoči nastavka kvalifikacija. ''Azzurri'' su poveli preko Pellea, a izjednačio je Townsend.

Antonio Conte odlučio je iskušati neke igrače koji nisu igrali u Bugarskoj prije nekoliko dana, a u igri njegove reprezentacije vidio se nedostatak razigravača poput Pirla. Zato je u prvom dijelu Engleska ostavila nešto bolji dojam, promašila nekoliko dobrih prilika, ali ipak je Italija na odmor otišla s vodstvom. Nakon kornera lopta je na lijevoj strani došla do Chiellinija, on je ubacio u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Pelle.

U nastavku se igralo otvoreno, a Englezi su izjednačili u 79. Townsend je opalio sa 25 metara i matirao Buffona. Samo dvije minute poslije Rooney je mogao potpuno okrenuti utakmicu, ali Buffon je sjajno reagirao i obranio njegovu priliku. Italija će tako neporažena na Hrvatsku u lipnju, a posljednje tri utakmice koje je odigrala završile su remijem.

Nizozemska je pobijedila Španjolsku sa 2:0 i postala prva reprezentacija koja je dva puta svladala ''furiju'' pod vodstvom Vicentea del Bosquea. Zanimljivo, ''oranje'' je prvi puta u posljednjih 15 godina u utakmicu krenulo sa 11 igrača koji u prezimenu nemaju ''Van'', a golove su postigli De Vrij i Klaassen. Imali su i Španjolci svojih prilika, ali su bili izrazito neprecizni i ova utakmica će im brzo pasti u zaborav. Zapravo svima osim Cescu Fabregasu koji je dobio veliku čast: u svom 95. nastupu prvi je put vodio momčad kao kapetan.

Momčad BiH uz veliku podršku svojih navijača u Beču odigrala je 1:1 protiv Austrije. Janko je doveo domaćine u vodstvo, a početkom nastavka izjednačio je Hajrović. Uz gol i asistenciju Zlatana Ibrahimovića Švedska je pobijedila Iran sa 3:1.

>>Mancini dao ogroman kompliment Kovačiću i ustvrdio: Sigurno ostaje!

Ostali rezultati, prijateljske utakmice:

Rusija – Kazahstan 0:0

Ukrajina – Latvija 1:1

Luksemburg – Turska 1:2

Gana – Mali 1:1

Slovačka – Češka 1:0

Švicarska – SAD 1:1

Estonija – Island 1:1

Komentara 5

Avatar white socks
white socks
07:37 01.04.2015.

Zaista je neshvatljiva greška da naša reprezentacija nije igrala prijateljsku utakmicu. To im je nužno trebalo. Vidjelo se da su neuigrani, da ne postoji razumjevanje i uigranost kako između linija, tako i između igrača u liniji, na istoj strani i slično. Ovo je bila idealna prilika za uigravanje. Šukerove tvrdnje o preopterećenosti igrača ne stoje. Što bi tek trebali reći španjolci. nizozemci, talijani, ...

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
12:18 01.04.2015.

Zašto drugorazredne zmajčeke nitko ne želi kao sparingpartnera? Pa tamo ima dobrih igrača rođenih na brdovitom Balkanu. Ima i pokoji fant.

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:07 01.04.2015.

Pogledajte ove rezultate a mi se bunimo kaj smo pobijedili Norvešku 5:1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije