Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remi na drosini

Vuk sit, a koza cijela - Dinamo nastavio niz bez poraza, a Istri veliki bod za spas

Istra - Dinamo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
24.05.2015.
u 19:05

Istra s ovim bodom više ne može biti posljednja na tablici.

Dinamo je nastavio svoj niz, niti Istra mu nije uspjela nanjeti prvi ovosezonski poraz. U Puli je u 35. kolu MAXtv Prve HNL završilo 1:1, tako je i Istra osvojila važan bod u borbi za ostanak u ligi. Rekli bi mnogi - vuk sit, a koza cijela.

Iako je Dinamo bio bolji, imao više prilika, nije igrao naročito dobro, ponovio je greške u zadnjoj liniji iz ranijih susreta i zato je ostao bez pobjede. Zagrepčani su u Pulu stigli iz Rovinja, svoje privremene baze u koju su stigli nakon osvajanja kupa i ostat će do pred posljednjeg kola u kojem igraju s Rijekom. Plavi su u Rovinju na aktivnom odmoru, malo treniraju, a malo se druže s članovima obitelji koji su mogli doći na druženje s plavim igračima.

Fernandes otključao

U Puli su plavi istrčali s (opet) pomalo izmijenjenim sastavom. I u prvom poluvremenu odigrali su prilično dosadnu utakmicu. Plavi su imali veći posjed lopte, blizu 60 posto, ali to im nije donijelo prave prilike sve do 39. minute. Tada su iz dva udarca iz kuta zaredom mogli do pogotka. No, prvo je ubačaj Machada dobro iskoristio Hodžić, ali su domaćini izbili loptu, da bi drugi Machadov ubačaj pokušao iskoristiti Fernandes, ali ni to nije donijelo pogodak pa se praznih mreža otišlo na odmor.

Ni, nastavak nije donio spektakularan nogomet. Uostalom, moglo se i očekivati takvu utakmicu jer Dinamo je odavno osigurao naslov prvaka i jedini cilj mu je završiti prvenstvo bez poraza. A Istra je u borbi za ostanak, kvalitetom daleko od Dinama. Sama toga svjesna, nije srljala, i bod bi joj mnogo značio.

No, plavi su ipak uspjeli stići do vodstva. Pino je probio desnu stranu, ubacio prizemnu loptu koju je na drugoj vratnici dočekao Fernandes i s pet metara pospremio ju u mrežu.

Opet greške u obrani

No, Pamićevi igrači nisu se predavali. Prvo im je ‘zicer’ poklonio Jozo Šimunović loše vraćenom loptom koju je ukrao Salanović i krenuo sam prema Eduardu. Uspio ga je prebaciti, ali ne i pogoditi okvir vratiju.

Minutu kasnije, u 71. Istra je stigla do pogotka. Jordan je uposlio Joa, Brazilac je bio sam pred Eduardom i uspio pogoditi za veselje domaće momčadi.

Ovaj bod Istri mnogo znači, pobjegla je posljednjeplasiranom Zadru četiri nedostižna boda (koji ionako nema prvoligašku licenciju za sljedeću sezonu), ima i dva boda više od Osijeka pa može izbjeći i razigravanje za ostanak u ligu, to predposljednje mjesto.

U posljednjem kolu Istra gostuje kod Zagreba u Kranjčevićevoj, a Osijek je domaćin Slavenu Belupu. I Pamićevi izabranici ipak mogu biti mirniji u tom zadnjem kolu, Zadar, koji je posljednji više ih ne može dostići.

A plavi će pred derbi s Rijekom odmarati u Rovinju i razmišljati kako da u tom susretu ostanu neporaženi te tako cijelu domaću sezonu (u Europi je potpuno drukčija priča) ostanu bez poraza.

>>Pamić: Zadar je već davno trebao ostati bez licencije, pa tamo se ni voda u toaletu nije mogla povući!

Komentara 11

KA
Kakma
19:14 24.05.2015.

5 godina Zadarskog mucenja je konacno zavrseno. Taj klub je zaista bio najlosiji u Prvoj ligi.

VI
viluk007
21:32 24.05.2015.

bravo plavi. U povijesti sporta upisano je da je Gips zabio sve golove na jednoj tekmi za svoj RK u švici, da je Chambrlein zabio na jednoj tekmi stotku, roki marciano napustio boks bez poraza, itd itd, pa je tim slijedom i ovaj uspjeh dinama dio povijesti hrvatskog nogometa: sezona bez poraza, bravo, bravo, bravo.

MA
Mars...+
18:51 24.05.2015.

Vuk sit i sve ovce na broju..... Sa ovakvom obranom Dinamo samo moze sanjati o prezimljavanju u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije