Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajan debi

Isti igrači, a igraju bolje. Zato je Ćiro poseban trener

Miroslav Ciro Blazevic
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
15.09.2014.
u 08:30

Visoka pobjeda Zadra još je više potencirala euforiju zbog dolaska trenera svih trenera u Stanove.

"Pozdravite trenera svih trenera Miroslava Ćiru Blaževića". Na poziv službenog spikera oko 2500 gledatelja u Stanovima je snažno zapljeskalo, Ćiro je uzvratio poljupcima, a odmah potom zadarski nogometaši jurnuli su prema golu Slaven Belupa.

– Toliko su agresivni na treningu da sam ih morao smirivati – rekao je u najavi utakmice Ćiro Blažević, kojemu su Zadrani povjerovali i tri puta više ispunili Stanove nego na prethodnim utakmicama.

– Ćiro će probuditi Stanove i vratiti nogomet u Zadar. Ajme srama kad smo popili punu mrežu golova u Rijeci, Zagrebu, Splitu... Sad će drugi dobiti od nas – govorio je jedan od zadarskih zaljubljenika u nogomet na početku utakmica, a onda i urliknuo:

– Jesam li ti lipo reka. Šta sam ti reka? Toooo....

Već u 7. minuti 1:0

Zadar je, naime, već u sedmoj minuti poveo. Hrgović je sjajno ubacio do Pešića koji je iz prve dodao Terkešu kojemu nije bio problem pogoditi prazna vrata već poleglog Karduma.

– Isti igrači, a igraju bolje. Vidiš zato je Ćiro – Ćiro, a drugi su samo treneri – komentirao je drugi navijač.

A treći je dodao da mu se i golman Zadra od dolaska Ćire čini sigurniji.

– Je da smo u nekoliko utakmica popili 17 golova, al'...

U Stanovima su se redale euforične izjave, tezu o boljoj obrani podgrijalo je i Matkovićevo skidanje zicera napadaču Slavena Cesarcu.

Nitko se u prvih dvadesetak minuta nije obazirao na Ćirinu izjavu da on ne može u samo deset dana promijeniti puno.

U 21.minuti – 2:0. Pušić je oduzeo loptu na sredini terena i sjajno proigrao Pešića koji je odlično pucao s lijeve strane s desetak metara i matirao Karduma.

– Ćiro majstore – čulo se iz publike, a Ćiro se nije ni pomaknuo s klupe.

Iza oblaka izašlo je i sunce, što ipak nitko nije povezao s Ćirom. Zadar je i dalje dominirao. Sjajnu akciju Pušić i Pešić odigrali su i desetak minuta poslije, a promašaj za samo nekoliko centimetara bila je uvertira za treći gol Zadrana u 35. minuti. Za gol Hrgovića iz jedanaesterca zaslužan je opet bio odlični Pešić koji se ubacio između Purića i vratara Karduma koji ga je i srušio u šesnaestercu.

– To Ćiro, vodiš na janjetinu – zaorilo je nakon trećeg gola, a onda je započela i "stručna" rasprava...

– E sad triba vidit' jel' Slaven toliko loš ili je Ćiro preporodija naše. Al' opet, uklizali su neki danas više puta nego cilo prvenstvo. Sve to je stvar u glavi, a Ćiro je tu majstor – čulo se u poluvremenu.

Javili se i 'treneri'

U drugom poluvremenu prva novost je bila da se Ćiro digao s klupe. Zadar je isprva imao inicijativu, doduše jalovu, a Slaven je bio nešto opasniji iz kontri, pa se trener Zadrana u par navrata i ozbiljno naljutio.

– Minjaj Ćiro. Minjaj, ne valja – prvi put je trener nad trenerima čuo i "zadarske trenere s tribina" spremne dakako zaboraviti sve što su pričali dok je Zadar punio mrežu ekipe iz Koprivnice u prvom poluvremenu.

I Ćiro je uveo Theophilusa Solomuna i Ješu pa je Zadar opet živnuo. Baš je Solomun servirao priliku Pešiću, no ovaj put golman Slaven Belupa obranio je.

I Slaven je priprijetio u 78.minuti, uzvratio je opet agilni Pešić, ali se ovaj put spetljao. I u 83.minuti opet gol za Zadar – 4:0. Akcija Pešić – Pušić.

Zadar je u Ćirinoj premijeri izborio uvjerljivu 4:0 pobjedu i potencirao euforiju zbog dolaska trenera nad trenerima u Stanove.

>>Ćirin Zadar uvjerljiv, s 'trenerom svih trenera' pobijedili 4:0!

Komentara 2

SA
Sauron
10:36 15.09.2014.

Ćiro je autoritet i ima znanje i iskustvo.... šta više reći....

IV
ivanjoksimovic
11:05 15.09.2014.

Bravo Ciro. Najbolji si! Da je jos trojica takvih, prvenstvo bi licilo na nesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije