Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOMIO GA UMOR

Iscrpljenost udaljava Duju Ćaletu-Cara od Francuske...

Ćaleta-Car
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/8
29.05.2016.
u 23:00

Svakako treba naglasiti da je taj mladić opipljiva budućnost hrvatskog nogometa i ne ode li u Francusku, mora ostati u krugu reprezentativaca...

Ako je utakmicu s Moldavijom (1:0) u Koprivnici izbornik naše nogometne reprezentacije Ante Čačić zamislio da mu posluži kao pomoć pri traženju odgovora na upit koja će trojica nogometaša, uz vratara Livakovića, otpasti s popisa za Euro, onda tu pomoć nije dobio!

Naime, svi oni iz kruga potencijalnog “viška” (Antolić, Ćorić, Rog, Halilović, Čop...) korektno su odradili zadano.

Zbog propozicija koje su dopustile promjenu samo šestorice igrača, priliku nisu dobili Ćaleta-Car i Jedvaj, obojica obrambeni igrači, i to stoga jer je izbornik želio što manje mijenjati u posljednjem redu kako bi barem malo uigrao tu četvorku.

Tako je i bilo, samo je Schildenfeld zamijenio Vidu, no budući da je Moldavija bila slabašan suparnik, nismo mogli donijeti pravi sud o čvrstoći naše obrane. Ipak, dojam je da će taj kvartet, uz promjenu Srna umjesto Vrsaljka, zaigrati i protiv Turske. Dakle, Srna na desnom, Strinić na lijevom boku, Ćorluka i Vida na srednjim braničima...

Jesu li onda Ćaleta-Car i Jedvaj taj višak? Ne. Odnosno, odgovor je polovičan. Jedvaj ima sigurno mjesto, na treninzima je pokazao da mu je mjesto među najboljima. S druge pak strane, 19-godišnji Ćaleta-Car nije na međimurskim pripremama razočarao, štoviše, ali “slomio” ga je umor!

I na posljednjem treningu uoči utakmice bilo je vidljivo da je strahovito umoran, što i ne iznenađuje – odigrao je gotovo sve utakmice za RB Salzburg ove sezone, a posljednju, u finalu kupa, imao je tri dana prije početka priprema!

Stoga neće biti iznenađenje ako Ćaleta-Car ne bude na konačnom popisu za Euro, koji izbornik mora Uefi proslijediti do ponoći 31. svibnja. K tome je i peti srednji branič, toliko ih Čačiću nije potrebno.

Ali, svakako treba naglasiti da je taj mladić opipljiva budućnost hrvatskog nogometa i ne ode li u Francusku, mora ostati u krugu reprezentativaca...

Posljednji trening uoči utakmice u Koprivnici bio je neuobičajeno visokog intenziteta i u tome svakako treba tražiti razloge zašto naši igrali nisu “letjeli” protiv Moldavaca.

No, svejedno su dominirali i stvorili desetak zgoda (tri vratnice!), iskazali su golemu želju. Čačić je igračima dao slobodno do nedjelje popodne, kad će se okupiti u Zagrebu i krenuti na završne pripreme u Rovinj.

Dodajmo i da Kramarićeva ozljeda nije ozbiljnija, dobio je jak udarac u gležanj, ali s njim će sve biti u redu. 

>>Ćorić: Jedva čekam upoznati Luku, Mandžu i Raketu, a radit ću što mi se kaže

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije