Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lewa dvaput zabio

Irska iznenadila Njemačku, a Sjeverna Irska prvi put izborila Euro

Kvalifikacije
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
08.10.2015.
u 23:45

Sjeverna Irska u sjajnoj predstavi je sa 3:1 pobijedila Grčku i izborila povijesni plasman na Europsko prvenstvo.

Utakmicom Gruzije i Gibraltara u skupini D počelo je pretposljednje kolo kvalifikacija za Euro 2016. u Francuskoj. Gruzijci su uvjerljivo slavili protiv autsajdera sa 4:0.

U istoj skupini Irska se bori za direktan plasman u Francusku, a pobjedom protiv svjetskog prvaka Njemačke (1:0) približila se tom cilju. Shane Long bio je junak utakmice i džoker s klupe zabivši za pobjedu u 70. minuti.

Irska će se za direktan plasman boriti u izravnom okršaju s Poljskom, koja je odigrala tek 2:2 protiv Škotske na Hampdenu. Poljaci mogu biti sretni zbog boda jer su ga izvukli u petoj minuti sudačke nadoknade zahvaljujući, dakako, Robertu Lewandowskom, koji je zabio oba gola gostiju.

Statistiku utakmica skupine D pogledajte na portalu Goal.com.

U skupini D tri reprezentacije zbijene su u dva boda te nijedna od njih još nije osigurala plasman na Euro. 

Poredak: Njemačka 19 bodova, Poljska i Irska po 18, Škotska 12...

Mađarska je u skupini F sa 2:1 pobijedila Farske Otoke koji su utakmicu završili s igračem manje. Gosti su sasvim neočekivano u 11. minuti poveli, a prednost su držali sve do 63. minute. Prednost im je donio Roaldur Jacobsen, a za Mađarsku je strijelac bio Daniel Bode.

Bode je u 71. minuti novim pogotkom potpuno preokrenuo rezultat i donio pobjedu svojoj momčadi.

U četvrtoj je minuti sudačke nadoknade zbog drugog žutog kartona isključen Gregersen.

Sjeverna Irska u sjajnoj predstavi je sa 3:1 pobijedila Grčku i izborila povijesni plasman na Europsko prvenstvo.

Sjeverna Irska predstavu je započela u 35. minuti. Stuart Dallas je dodao Stevenu Davisu koji loptu šalje u desnu stranu mreže za 1:0. Grčka je do kraja poluvremena imala zicer za izjednačenje, ali je Konstantinos Mitroglou u prvoj minuti sudačke nadoknade pogodio desnu vratnicu.

Josh Magennis je u 49. minuti povećao prednost na 2:0, a zabio je pogodak nakon Norwoodovog ubačaja iz kornera, a treći je pogodak u 58. minuti postigao Steven Davis.

Konačni je rezultat u 87. minuti postavio Aravidis.

Rumunjska i Finska su odigrale 1:1, a Rumunji su si domaćim remijem malo zakomplicirali situaciju u skupini jer im u posljednjem kolu treba pobjeda.

Poveli su Finci u 67. minuti, a nakon lijepe akcije strijelac je bio Joel Pohjanpalo. Poslao je loptu u donji lijevi kut gola domaće momčadi. Konačni je rezultat u prvoj minuti sudačke nadoknade postavio Ovidiu Hoban.

Statistiku utakmica skupine F pogledajte na portalu Goal.com.

Poredak: S. Irska 20 bodova, Rumunjska 17, Mađarska 16...

>>Srbija šokirala Albance, zabila dvaput u sudačkoj nadoknadi!

Komentara 2

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
00:41 09.10.2015.

Nedostaje tablica sa prikazom bodovnog salda serbije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije