Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZI DINAMO

Inter je lansirao Soldu, Jurčića, Dudua, Modrića, a vodili su ga Kuže i Čačić

sport...zagreb...18.09.2004. varteks - inter, modric slavi gol za 1:1 foto: goran stanzl
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
03.10.2015.
u 15:30

Direktor Laljak je u klubu je već 42 godine, od 1973. kao igrač pionira

Div iz predgrađa, tadašnji Inker, osvojio je prvo neslužbeno prvenstvo Hrvatske, a 1992. godine i prvi hrvatski kup. Bili su keramičari tada jača momčad od HAŠK-Građanskog, i po rezultatu i po imenima. Žuti dres nosili su Zvonimir Soldo, Kruno Jurčić, Stipe Brnas, Nikica Miletić, Ivan Cvjetković, Ivan Čalo... Na klupi je pak bio Ilija Lončarević.

Sada je u Liverpoolu

Zbog tih sjajnih rezultata Inker je i dobio nadimak Div iz predgrađa. Posljednji veliki rezultat zaprešićki klub, tada već pod imenom Inter napravio je u sezoni 2004./05. Do zadnjeg kola Zaprešićani su se borili za naslov, ali Hajduk je ipak uzeo titulu. A te sezone za Inter su igrali Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Zoran Zekić... Igrao je kasnije za Inter i branič Liverpoola Dejan Lovren.

– Eh, da nam Dinamo nije na proljeće 2005. s posudbe povukao Modrića, sigurno bismo osvojili naslov – rekao je direktor kluba Branko Laljak i dodao:

– Iskreno, bio sam najviše fasciniran kada je u naš klub došao Eduardo da Silva. Nakon tri treninga rekao sam da takav igrač nikada nije, i više nikada neće, igrati za naš klub. I pri tome sam i ostao iako je u međuvremenu za Inter igrao i Luka Modrić.

Kroz Inter su prošli i mnogi veliki treneri. Od Zorislava Srebrića, Ilije Lončarevića, Josipa Kužea, pa do sadašnjeg hrvatskog izbornika Ante Čačića.

- Kada bih morao izabrati trojicu najboljih, to su Lončarević, Srebrić i Čačić. Njima uz bok su Bogdan i Perković – kaže Laljak.

A Laljak je u zaprešićkom klubu već 42 godine.

– Počeo sam igrati za pionire 1973. godine, a prvu funkciju, bila je to funkcija tajnika, obnašao sam od 1980. – prisjetio se Laljak.

Kao i većina prvoligaša, i Inter muku muči s financijama. Najviše se duguje igračima, stožeru, trenerima u školi... No, prema državi nisu dužni ni kune.

Ono po čemu je Inter daleko od Diva uvjeti su za treniranje. Jedan pomoćni teren koji izgleda kao oranica te mali teren s istrošenom umjetnom travom nisu dostojni prvoligaša. No, već postoje planovi za gradnju novog terena s umjetnom travom.

Poslao nam ga je Bog

Ono što je pozitivno odlični su rezultati ove sezone. Povratnik u 1. ligu trenutačno je šesti na ljestvici, sa samo tri poraza u 11 kola, a Inter ima i vodećeg strijelca lige – Makedonca Iliju Nestorovskog, koji s Hodžićem (Dinamo) dijeli vrh ljestvice.

– Nestorovski je zalutao u Inter, sam nam ga je Bog poslao. Već sada je igrač za Dinamo i Hajduk. U Zaprešiću ga drži ljubav prema klubu i to što je shvatio da će kroz Inter steći afirmaciju i onda moći birati klub – zaključio je Laljak.

>> Rijeka propustila priliku dostići Dinamo, ponovno ih je zaustavio Inter

Komentara 4

MA
mause
16:02 03.10.2015.

za pionire igrao 73 a vec 80 bio tajnik

MA
mause
16:02 03.10.2015.

za pionire igrao 73 a vec 80 bio tajnik

RI
rikavac
18:49 03.10.2015.

hahaha ovaj neki dobar pionir za sedam godina od igranja u pionirima do tajnika. ja mislim da takvu karijeru nije imao niko hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije