Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kova i broz igrali

Inter izgubio od Genoe, samo ga teorija može odvesti u Europu

Mateo Kovačić
Reuters/PIXSELL
23.05.2015.
u 23:58

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca najviše se vinuo Juraj Kucka, koji je glavom zakucao u donji desni kut za 3:2 pobjedu Genoe.

U drugoj utakmici subotnjeg izdanja pretposljednjeg 37. kola Serie A, Genoa je u ludoj utakmici na svojem terenu svladala Inter 3:2, piše Goal.com.

Iako je gubio 1:0 i 2:1, domaćin je uspio preokrenuti i doći do velike pobjede u 89. minuti utakmice zadrživši tako šesto mjesto. Genoa se još nada da će joj Talijanski olimpijski odbor omogućiti licenciju za nastup u Europskoj ligi, dok se nerazzurri nadaju suprotnom, kao i kiksevima Sampdorije u posljednje dvije utakmice. Za goste cijelu utakmicu odigrao je Mateo Kovačić, a 77 minuta Marcelo Brozović, koji je dvije minute prije izlaska pogodio gredu.

Dobro je krenulo za Inter, koji je poveo u 19. minuti preko Maura Icardija nakon lijepog ubačaja Hernanesa. Genoa se vratila u igru samo pet minuta kasnije fenomenalnim golom Leonarda Pavolettija, koji je pogodio iz voleja iz okreta s ruba kaznenog prostora u donji desni kut za 1:1.

No Mancinijeva momčad ponovo je povela, a ovog puta strijelac je bio Rodrigo Palacio, koji je u 30. minuti jedan na jedan matirao vratara Perina za 2:1. Genoin Pavoletti u 33. minuti je pogodio vratnicu, a nakon toga je u razmaku od jedne minute Icardi dvaput zabio, ali oba gola poništena su zbog zaleđa. 

A onda u 41. minuti obrana Intera pobrinula se za najkomični gol ove sezone u Serie A. Rannochia i Handanović krenuli su po jednu loptu, ali obojica su ju u klizećem startu promašila da bi naišao Maxime Lestienne i poslužio se i zabio u praznu mrežu za 2:2.

U nastavku utakmice Genoa je krenula po izjednačenje, no Handanović i nepreciznost domaćina spašavali su Inter, koji je pak imao veliku priliku u 75. minuti. I Hernanes i Brozović u istom napadu pogodili su vratnicu, odnosno gredu unutar jedne minute. U završnici utakmice šanse su padale na obje strane, a najs(p)retniji ipak je bio domaćin, koji je došao do pobjede u 89. minuti.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca najviše se vinuo Juraj Kucka, koji je glavom zakucao u donji desni kut za 3:2 pobjedu Genoe.

Inter je trenutačno na osmoj poziciji i šanse za Europu su mu minimalne. Naime, Genoa drži šestu poziciju koja vodi u Europu, ali Talijanski nogometni savez uskratio joj je licencu za Uefina natjecanja u sljedećoj sezoni (odluka je još uvijek na snazi) pa bi tako u kvalifikacije za Europsku ligu trebala sedmoplasirana Sampdoria koja ima dva boda više od Intera i utakmicu manje.

Statistiku utakmice Genoa - Inter pogledajte na portalu Goal.com.

Komentara 1

SP
splitskodite1976
20:54 24.05.2015.

Ranochia ,Vidić,Medel,dambrosio ,nagatomo,Palacio ,mogu slobodno sa Maločom igrat,to je katastrofa od igrača...To nisu igrači za Inter ni slučajno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije