Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRESTANI SNIMATI'

Huligani pretukli novinarku: 'Bacili su me na tlo i udarili u trbuh'

Huligani
Foto: Youtube/Screenshot
1/2
02.09.2015.
u 13:41

'Da nije došla policija, tko zna kad bi se zaustavili.'

Huliganizam u Južnoj Americi posebna je vrsta nasilja jer, kad god mu svjedočimo, pomislimo da ga zapravo odobrava policija i nadležne institucije, a takav dojam teško je izbjeći nakon incidenta u Peruu, gdje je pretučena novinarka Cintya Malpartida Guarniz.

Kup utakmica između klubova Santa Ana de Cajabamba i Unión Bambamarca prekinuta je zbog masovne tučnjave na travnjaku, a sredstva prilikom sukoba dviju suprotstavljenih navijačkih skupina nisu se birala. Letjele su boce, kamenje, sjedalice... i sve to zabilježeno je kamerom, ali i popraćeno komentarima novinarke Guarniz koja je držala tu kameru.

Tako nešto huliganima se nije svidjelo jer snimke mogu poslužiti kao dokaz i počeli su vikati na nju da prestane snimati. Najgore je to što se i jedan nogometaš domaće momčadi uključio u napad i govorio joj da prestane, što je huligane dodatno ohrabrilo da krenu prema njoj, sruše je na tlo i pokušaju oteti kameru.

– Snimala sam i jedan od igrača rekao mi je da prestanem. Nakon toga dvojica su mi bacila kameru na tlo. Udarili su me u trbuh i da nije došla policija, tko zna bi li se zaustavili – rekla je novinarka.

S obzirom na to da su snimke netaknute, policija bi trebala imati lak posao u pronalasku napadača, ali tu se vraćamo na početak priče – ostaje dojam da se tako nešto događa upravo zato što policija tome ne želi stati na kraj.

>> Njemačka sutkinja pokazala kako se treba ponašati prema huliganima

Komentara 3

ME
melinda
18:52 02.09.2015.

Mamicu im nebi se oni nanosali glave da su namene udarili

DE
derin
19:30 02.09.2015.

Prije tri dana u Zagrebu su prebijena dva momka od 17 godina nakon utakmice u Zaprešiću, samo zato sto imaju dalmatinski naglasak, jedan momak ima ozbiljne posljedice. Tko sto čini!? Nitko ništa, ni glasa od policije, ministra, gradonačelnika, HNS-a, hho,, pravobranitelja, medija, svake godine iste skupine teroriziraju mlade iz Dalmacije, i nitko ništa ne čini. Zar studenti u domovima moraju svake godine strahovati kad će im uletjeti luđaci, zar je problem postaviti par kamera i jednog zaštitara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije