Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE MU DOSTA NOVCA

Ima li kraja? I Cristiano Ronaldo osumnjičen za utaju poreza!

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.12.2016.
u 19:29

Dokumenti koje je objavio “Football Leaks” otkrivaju da je marketinška kompanija "Multisports & Image Management (MIM) Limited" osnovana u Dublinu 2004. godine sklapala ugovore s velikim brendovima s kojima surađuje i portugalski nogometaš.

Nakon Lionela Messia, Neymara i Samuela Eto'oa, portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo mogao bi postati nova meta španjolskih poreznih organa.

Prema pisanju lista "El Confidenciala", zvijezda Real Madrida je godinama koristila porezni sustav u Irskoj kako bi prisvojila više novca od multinacionalnih kompanija s kojima je sklapala ugovore.

Dokumenti koje je objavio “Football Leaks” otkrivaju da je marketinška kompanija "Multisports & Image Management (MIM) Limited" osnovana u Dublinu 2004. godine sklapala ugovore s velikim brendovima s kojima surađuje i portugalski nogometaš.

Kompaniju je osnovao odvjetnik Andy Queen koji nema direktnu vezu s Portugalcem. Međutim, "El Confidencial" navodi da povjerljivi dokumenti otkrivaju da MIM od 2012. ugovorom ima prava koristiti ime, pisane ili izrečene izjave, potpis, biografske podatke, fotografije i video snimke koje se odnose na Ronalda.

Sve je to učinjeno jer je porez u Irskoj 12,5 posto što je duplo manje nego u Španjolskoj. Prema tvrdnjama španjolskog lista Ronaldo bi za sva primanja španjolskim vlastima morao platiti 43,5 posto poreza.

Ukoliko se ispostavi da je Ronaldo imao udio u kompaniji "MIM" i ako nije prijavljena njegova suradnja s navedenom kompanijom, mogao bi krivično odgovarati za utaju poreza.

Zbog utaje poreza već su osuđeni Lionel Messi i Javier Mascherano, a okrivljeni su i Neymar, te Samuel Eto'o, a sudski postupci su u tijeku.

Komentara 2

DU
Deleted user
20:24 01.12.2016.

Ima dobrog računovođu.

MA
...Marsijanac
22:38 01.12.2016.

Od kud drzavi i vladi pravo ubirati porez na dohodak. Na kojem je to referendumu izglasano i odobreno. Drzava mora operirati kao biznis. Ukoliko nisu sposobni neka zatvore vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije