Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA AVANTURA

Tudor u PAOK dovodi hrvatsku koloniju u 
kojoj će biti i Ivan Leko

Igor Tudor
Foto: Tino Juric/PIXSELL
21.06.2015.
u 16:45

'Moji dugoročni planovi su jasni, nemam ih. Samo želim biti što bolji trener. Želim se domoći vođenja ponajboljih europskih momčadi, svjestan sam da se puno toga treba poklopiti.'

Od starta je bio drukčiji od brojnih početnika na Hajdukovoj klupi. Igor Tudor, koji je prije par dana potpisao trogodišnji ugovor s grčkim PAOK-om, nikada nije krio da želi biti što bolji trener. Hajduk mu je bio prvi posao, još tada je bio jasan.

– Moji dugoročni planovi su jasni, nemam ih. Samo želim biti što bolji trener. Želim se domoći vođenja ponajboljih europskih momčadi, svjestan sam da se puno toga treba poklopiti – govorio je Tudor prije nešto više od godinu dana.

Tada je bio na Hajdukovoj klupi, uvjeren da radi dobar posao i da će se zadržati dugo. Sada smo razgovarali u nekim drukčijim odnosima, sletio je u splitsku zračnu luku kao novi trener PAOK-a. Nije bio od velikih riječi, nije ni smio. PAOK mu je zabranio davanje izjava, predstavljanje u Solunu planirano je za sljedeći tjedan. Podsjetili smo se riječi koje je izrekao nakon potpisivanja ugovora s grčkim klubom.

Spreman sam za izazove

– Spreman sam za nove izazove, PAOK je klub velike prošlosti i tradicije, mogu ga povesti prema novim izazovima – rekao je Tudor.

Nije se iznenadio kad nas je vidio kako ga čekamo odmah iza kontrole u zračnoj luci. Dvije kamere, portal, radio i Večernji list.

– Ha, otkrili ste me – nasmijao se.

Nekako je drukčiji od dana kada je bio u Hajduku, opušteniji. No, nije se dao, profesionalizam traži od svojih igrača, takav je i prema novom klubu.

– Stvarno ne smijem ništa govoriti. Zadovoljan sam što sam potpisao ugovor, sljedeći petak ja i moja četiri pomoćnika krećemo s radom – kazao je Tudor i isključio mikrofone.

S njim je u Solunu bio mladi splitski odvjetnik Davor Radić, koji je pravi majstor sportskog prava i postao je nezaobilazan faktor u brojnim nogometnim poslovima.

Preko Grčke do Italije

O četiri pomoćnika brujali su grčki mediji, prva varijanta bila je da dvojica moraju biti Grci, da ima pravo na izbor samo jednog čovjeka. No, u ugovoru drukčije stoji, Tudor sa sobom u Solun vodi četiri pomoćnika. Pomno bira svoju ekipu, zna se da mu je jedan od glavnih asistenata Jurica Vučko. U stožeru bi se za kondicijsku pripremu trebao brinuti Boro Peyrek. Trener vratara, prema svim procjenama, bit će Sandro Tomić, ali mora raskinuti ugovor što ga je nedavno potpisao s mađarskom Puškaš akademijom, koju je preuzeo Robert Jarni. A glavni pomoćnik bit će Tudorov veliki prijatelj Ivan Leko, koji je trenersku karijeru započeo u Belgiji. Nerazdvojni su još od igračkih dana, cijela ta družina u kojoj su još bili Stipe Pletikosa, Vučko, Ivan Jurić i Vik Lalić dala se u trenerske vode. Jedino je Pletikosa još aktivan, ali prema svim spoznajama, uskoro bi mogao zaključiti karijeru. Naravno, uvijek postoji opcija da ga Tudor pozove u PAOK, u Solunu se traži vratar, ali teško će Pletikosa promijeniti odluku i želju da se vrati u Split. Očito je da se Tudor odlučio za ljude od svog najvećeg povjerenja, svjestan je da mu je posao u PAOK-u, koji će raditi za 240 tisuća eura godišnje, ulaznica za visoko društvo.

– Kao veliki uspjeh držao bih kad bih došao do treniranja momčadi u Serie A – davno nam je kazao Tudor.

Grčka je Tudorov put prema Italiji, a uzavreli Solun idealan je za njegov temperament. Jednom je skočio na ogradu s navijačima dok je bio trener Hajduka, proslavio gol i odmah postao “uno di noi” – “jedan od nas”. Takav tip, emotivac, ali iskren. Nema kod njega skrivanja...

>>Pranjić: Tudor će u PAOK donijeti disciplinu, znam to po igračima Hajduka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije