Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI IZ KLUBA

Pamić: Pristao sam na 75 posto manji ugovor, a sada gazda Istre laže kako mi ne bi isplatio otpremninu

Igor Pamić
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/5
07.10.2015.
u 16:25

– Vjerovao sam Gloveru da je spasitelj Istre, no prevario sam se – kaže Pamić

Završila je priča koja je trajala četiri i pol godine. Igor Pamić više nije trener nogometaša Istre 1961. Tako je okončana ta veza koja drži rekord, nitko se na klupi nekog našeg prvoligaša nije zadržao tako dugo.

– Radim ovaj posao 13 godina bez prestanka i dobro će mi doći odmor. Ljudi koji vode klub nisu bili zadovoljni i dobio sam otkaz. Doduše, sad govore da razlog nisu rezultati i igra, navode neke druge razloge. Zacijelo s ciljem izbjegavanja plaćanja otpremnine, onoga što mi prema ugovoru koji smo potpisali duguju. No, uvjeren sam da će HNS, bude li spora, biti pravedan – kazao je Igor Pamić.

Slagali momčad bez mene

Od dolaska novih vlasnika, Amerikanaca, u klub odnosi s trenerom nisu bili idealni.

– Pogriješio sam što sam im vjerovao, ali i što sam smanjio svoj ugovor. K tome, momčad se slagala bez mog znanja. Pola igrača koji su došli želio sam dovesti, ali drugu polovicu doveli su mi oni bez mog znanja, neke igrače za koje nikad nisam čuo. No, neću sad o tome tko je kriv, na kraju momčad nije loša, samo treba vremena i vjerujem da će na proljeće biti dobrih rezultata. Sad su gazde počeli i nešto plaćati igračima, dosad je to bilo daleko od onog što su obećali. Reći ću vam jedan detalj – mjesec i pol čekali smo da nam nabave 25 lopti. Kad je tako, kad igrače ne plaćaš, onda je jasno i u kakvoj atmosferi radiš. Pa mi je predsjednik preko medija pokušao sastavljati momčad. Može sugerirati, možemo razgovarati, ali on mi je preko medija gurao Heistera u špicu, govorio da je Svraka najbolji igrač... A sad vidim da iznose laži da bi izbjegli plaćanje otpremnine. Mogli smo se lijepo rastati, pristao sam na 75 posto manji ugovor, mogli su isplatiti ono što po ugovoru trebaju i stisnuo bih im ruku, rekao svaka čast.

Je li bilo lakše raditi s ruskim gazdom Ščeglovom nego s Gloverom?

Možda sam ja bio cilj

– Meni je bilo bolje, mogao sam slobodno raditi. No, dobro, to su prošla vremena. Mogu samo zahvaliti svojim igračima kojima nije lako. Cijela organizacija nije dobra, atmosfera je zabrinjavajuća. No, možda sam ja bio cilj, možda će sada, kada sam otišao, biti i plaća i lopti. I trebali bi to napraviti, novom treneru omogućiti da može mirno raditi – kazao je Pamić koji će tako novac za koji po ugovoru drži da mu pripada morati utjerivati preko HNS-a.

– Vjerovao sam mu kad je govorio da je spasitelj Istre, ali sam se prevario. Znate, kad je naš igrač Petar Franjić pokušavao otići iz kluba, a na kraju i uspio, Gover mu je prijetio da će ga pratiti do smrti. Nadam se da mene neće jer imam namjeru još dugo živjeti – zaključio je Pamić.

>> Igor Pamić nije uspio prihvatiti očekivanu vrstu odnosa u Istri

Komentara 13

BA
barbaizamerike
17:31 07.10.2015.

zivim u americi I igrom slucaja poznam sve aktere kupnje istra I znam istinu ko stoji iza svega a zna I fredi fiorentini iz splita pitajte ga on sve zna ali mozda nece reci

AS
ante_slavonac
16:28 07.10.2015.

Daj to Grčiću da izračuna pa će biti i viška

LE
LeonardS
17:53 07.10.2015.

Odmah sam komentirao da su prevaranti , jer Amer --ako uopće je- nikad se nisu zanimali za nogomet ali tu je upletena i gradska uprava, upitno je što su im obečali , navodno atraktivne lokacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije