Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debitira za Vardar

Ibričić: U Hajduku ću završiti karijeru, odlučio sam živjeti u Splitu

Senijad Ibričić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
27.02.2015.
u 17:50

– Prvi sam put u životu u Skoplju. Drago mi je da sam se vratio na “naše” govorno područje nakon što sam četiri godine proveo u Rusiji i Turskoj

Senijad Ibričić u nedjelju će debitirati za skopski Vardar, vodeću momčad nogometnog prvenstva Makedonije. Ovo mu je treća posudba. Bio je prije na posudbama u  turskim klubovima Gaziantepsporu i Kasimpasi, a onda ga je sadašnji klub Erciyesspor dao na posudbu Vardaru.

Trener ode, a ja na posudbu

– Prvi sam put u životu u Skoplju. Drago mi je da sam se vratio na “naše” govorno područje nakon što sam četiri godine proveo u Rusiji i Turskoj – istaknuo je Senijad.

S Vardarom je prošao pripreme u Antaliji.

– Odigrali smo šest utakmica. U četiri sam odigrao 90 minuta, u dvije sam odigrao po pola sata. Zasad sam zadovoljan, momčad je odlična – istaknuo je.

Nije očekivao da će ovu polusezonu zaigrati za Vardar.

– Kada sam već morao ići na posudbu, htio sam se vratiti u Hajduk. Razgovarao sam s čelnicima kluba, oni su pristali, ali tadašnji trener Tudor bio je protiv mog dolaska. Navodno jer nisam discipliniran. Svašta. Koliko on voli Hajduk, pokazao je svojim odlaskom uoči nastavka prvenstva. A htio sam igrati čak i besplatno – rekao je Ibričić.

Možda ste trebali pričekati da Tudor ode?

– Nisam mogao više čekati jer su počinjale pripreme klubova za drugi dio sezone – istaknuo je.

Otkud toliko posudbi?

– Uvijek ista priča. Dođem u novi klub, dobro krenem, a  onda dođe neki drugi trener i ja padam u drugi plan – istaknuo je Ibričić koji je profesionalnu karijeru počeo u Zagrebu. Za klub iz Kranjčevićeve igrao je od 2004. do 2008. godine, kada je prešao u Hajduk gdje je ostao do 2011. godine.

– Rekli su mi da je cilj osvojiti prvenstvo Makedonije. Imamo tri boda više od ostalih, ali već u nedjelju imamo teško gostovanje kod Sileksa. Koliko znam, najveći suparnici bit će nam Rabotnički i Škendija, koja se silno pojačala a trenira ju Ardian Kozniku – istaknuo je Ibričić koji zasad stanuje u hotelu Russia čiji je vlasnik Sergej Samsonenko, gazda nogometnog i rukometnog kluba Vardar.

U Splitu sam kupio stan

– Uskoro se selim u stan jer mi dolazi obitelj, supruga, kći od 4,5 godine i sin koji se rodio prije šest mjeseci. Kada dođu, bit će mi puno lakše – rekao je.

Sjeti se i nogometnih dana iz Kranjčevićeve.

– Zagreb mi je prvi pružio priliku da zaigram. Bio sam prije toga na probi u Hajduku, ali nisam prošao. U Zagrebu su te godine dali priliku nekolicini mlađih igrača među kojima sam bio i ja – istaknuo je.

U Hajduk se na kraju vratio iako nije prošao na probi.

– Čudan je put nas nogometaša. U Hajduku ću sigurno završiti karijeru, odlučio sam živjeti u Splitu, gdje sam kupio i stan.

>> Ibričić: Nudio sam se da besplatno dođem u Hajduk, ali me Tudor nije htio

Komentara 7

VE
vetlanda22
22:26 27.02.2015.

Koliko prostora dobiva igrač koji igra u Mekedoniji zamislite da igra u Italiji.

DI
dinol
22:54 27.02.2015.

A tko je taj ? Nogometas ?

ST
steiner
01:47 28.02.2015.

Ma kome ti tribas u Splitu? Razguli sto dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije