Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ibanez:

Čile je jak, no sve će ovisiti o genijalnom Leu

Ibanez
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
03.07.2015.
u 14:00


U finale su ušle dvije najbolje momčadi na natjecanju

Iako je transfer u Beograd prije nekoliko dana bio najavljivan kao gotova stvar, bivši Dinamov lijevi branič, Argentinac Luis Ibañez, još nije potpisao za Crvenu zvezdu.

Nakon pregovora, vratio se u Zagreb i čeka...

– Još razmišljam, zasad ništa nisam odlučio. Razgovarali smo, Zvezdina je ponuda na stolu, ali imam još dvije inozemne ponude i u sljedećih ću nekoliko dana odlučiti gdje ću nastaviti karijeru – rekao nam je Ibañez, s kojim smo nastavili razgovor o drugoj temi. O Kupu Amerike, koji u subotu završava finalnim okršajem Čilea i Argentine (Santiago, 22 sata)...

Favorit? Čile, domaćin je...

– Gledao sam dosad svaku utakmicu tog natjecanja i veselim se što Argentina iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, sve je jača. Messi je igrao fantastično protiv Paragvaja i zbog njegove vrhunske predstave svi su Argentinci optimistični uoči finala – kaže Ibañez.

Tko je favorit u finalnom okršaju?

– Pa... Favorit je ipak Čile, domaćin je, igrat će pred svojom fanatičnom publikom, a ima također odličnu momčad i dobro igra. Vidal, Sanchez, Medel, Isla, Valdivia..., sve su to imena koja izazivaju respekt, svaki od njih može odlučiti utakmicu u jednom trenutku – smatra Ibañez.

Točno je to, ali Argentina ima – Lionela Messija! Protiv Paragvaja igrao je briljantno, a kad tako igra praktički je nezaustavljiv.

– Teško je prisjetiti se kad je netko na toj razini natjecanja igrao tako dobro! Vidi se da je izuzetno motiviran, silno želi osvojiti trofej s Argentinom. Ali, ne zaboravimo sjajnog Di Mariju, pa Agüera, Higuaina... I argentinska je reprezentacija prepuna pojedinačne kvalitete. Sigurno je tek da su do finala došle dvije doista najbolje momčadi turnira, bit će to teška utakmica za oba sastava.

Messi nije zabio gol iz igre u dresu reprezentacije više od godinu dana, hoće li prekinuti taj post u subotu?

- Nadam se! Ali, kad igra onako kako je igrao protiv Paragvaja, nije neophodno da zabije! Tri je puta asistirao, a sudjelovao je u akcijama pri još dva pogotka. Da je još zabio i gol, bila bi to kruna njegove genijalne igre, no i ovako je bio režiser veličanstvene pobjede.

Očekivani vjetar u leđa

Suparnici Čilea u pravilu su se nakon utakmica s domaćinom žalili na suđenje, kakvu arbitražu očekujete u završnom susretu?

– Istina je da je Čile imao sudački vjetar u leđa, ali to nije neočekivano, ipak je Čile domaćin i organizator natjecanja, uvijek je to tako, na svakom prvenstvu. Međutim, tu će utakmicu gledati cijeli svijet i ne vjerujem da će sudac poželjeti da bude u prvom planu! Nadam se da će arbitraža biti korektna i da će se nakon utakmici govoriti o lijepim igračkim potezima i golovima, a ne o suđenju. Ma znate što, bude li Messi ponovo imao svoj dan, nikakav sudac neće moći pomoći Čileu – uvjeren je Ibañez.

a Među pet najboljih igrača polufinalnih dvoboja izabrana su tri Argentinca i dva Čileanca. Uz Messija, tu su još Di Maria i Pastore, dok Čile predstavljaju Vargas i Valdivia...

– Nadam se da je Bog moje golove sačuvao za finale! Ali, posve je nevažno tko zabije, važna je samo pobjeda – kaže Messi. Finalni će dvoboj (subota u 22 sata) suditi Kolumbijac Wilmar Roldan, a dodajmo da će se u noći na subotu (1.30 sati) Peru i Paragvaj sučeliti u utakmici za treće mjesto. Paragvaj će biti oslabljen neigranjem kapetana Roquea Santa Cruza te dosad najboljeg igrača Derlisa Gonzaleza, obojica su ozlijeđena.

>> Argentina zabila šest komada Paragvaju i prošla u finale, Messi opet bez pogotka

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije