Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Antolić srušio Hajduk, Dinamo slavio i na Poljudu

Hajduk Dinamo
Foto: 7586
1/10
18.12.2013.
u 17:56

Modri su na Poljudu pred oko 10 tisuća ljudi slavili s 2:1 i u polufinale prošli sa 7:1 ukupno.

Odrađivanje uzvrata četvrtfinala Kupa Hrvatske u kojem je Dinamo stigao s prednošću od 5:0 zaključeno je još jednom pobjedom Zagrepčana. Pogotkom Domagoja Antolića u 86. minuti Dinamo je s 2:1 (1:1) svladao Hajduk.

Dinamo je došao u vodstvo već u 5. minuti. Leko je nakon slobodnog udarca pogodio vratnicu, a natrčali Ademi odbijanac je pospremio u mrežu. Hajduk je poravnao u 23. minuti, Leko je srušio Bencuna, Bebek pokazao na bijelu točku, a Bradarić je bio siguran realizator.

To su bile dvije jedine nogometne scene u prvom poluvremenu, sve ostalo bilo je rezervirano za navijače. Vaučeri" su još jednom doživjeli debakl, dvjestotinjak BBB-a smjestilo na istočnoj tribini,, u neposrednu blizinu Torcide. Navijačko zajedništvo i dalje je na djelu, uredno su Torcida i BBB "častili" HNS, Zdravka Mamića, a u 33. minuti Ivan Bebek prvi put je prekinuo utakmicu.

Susret nakratko prekinut

Torcida i BBB jedni drugima otpozdravljali su pozdravom "za dom spremni", a onda se začulo "ajmo ustaše". Upozorenje službenog spikera o mogućem prekidu utakmice nije se ni čulo od zaglušujućeg zvižduka. Par minuta kasnije opet se čulo "za dom spremni", a u 42. minuti novi prekid.

Ovaj put zbog dvije baklje što su ih BBB, uz zvižduke ostalih gledatelja, ubacili na travnjak. Do tada su Dinamovi navijači bili okruženi zaštitarima, a nakon toga okružile su ih brojne policijske snage.

Drugi dio krenuo je s Torcidinom bakljadom, nekoliko baklji poletjelo je prema terenu, ali Bebek se pravio da ih ne vidi. Zna osnovno sudačko pravilo da treba učini sve da se utakmica privede kraju.

Inače, Hajduk je igrao s momčadi, koja je u prosjeku bila stara 21 godinu, to je druga najmlađa momčadi u povijesti bijelih" (rekorder je Vulić iz 2001. godine s 20.6 godina u prosjeku), koja je istrčala na travnjak. A prosjek starosti igrača u zapisniku bio je 20.1 godinu.

Nižić ozlijedio koljeno

Deset igrača nedostajalo je Igoru Tudoru. Nije mogao računati na Kalinića, Vršajevića, Milovića, Bukvu, Maglicu, Anđelkovića, Andrijaševića, Caktaša, Bašića i Malokua. Usto, već u 23. minuti zbog udarca u koljeno van igre je morao Nižić, a u 36. minuti u svlačionicu je otišao Bencun.

Prema prvim informacijama napuknuo mu je ligament koljena i odmah će na operaciju. Nije bilo ni trenera vratara Tončija Gabrića, njemu se Tudor na ručku prije utakmice zahvalio. Službeno objašnjenje je da Gabrić prelazi u skaute.

Inače, Dinamo je predvodio Josip Šimunić, kazna Fife nije ga demoralizirala. Zoran Mamić na travnjak je poslao sve adute, ali bio je to dvoboj bez ritma u kojoj su obje momčadi odrađivale posljednju utakmicu u godini. Zanimljivo, kad su igrači Dinama došli pozdraviti svoje navijače ovi su im uzvratili s "j... vas Mamić".

>> Boysi u pratnji policije došli na Poljud

Ključne riječi

Komentara 12

MA
^Marsijanac
17:56 18.12.2013.

Mali Halilovic polako pronalazi sebe. Samo da se ugleda u Kovacica po skromnosti.

FL
flaash
16:26 18.12.2013.

Haha evo vam još jedan penal pa jedino tako i možete dati gol... sigurno će Tudor na kraju naći još dva tri koja nije sudac vidio a ni niko od nas

Avatar petrolio
petrolio
19:48 18.12.2013.

nije nešto bitno za ishod utakmice, ali prije je bio penal na Čopu nego na onaj koji je sviran na Bencunu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije