Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obračun

Huligani Dinama rušili sve pred sobom da dođu do Francuza: 'To nisu navijači, to je vojska!'

Huligani
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.02.2015.
u 09:52

– Navijači Guingampa provocirali su zastavom jedne od lažnih država na istoku Ukrajine – rekao je predsjednik kijevskog Dinama

Utakmica u Kijevu između Dinama i Guingampa je prekinuta na desetak minuta jer su domaći huligani krenuli u obračun s malobrojnim francuskim navijačima, a da bi stigli do suprotne tribine, morali su preko terena!

Pritom su tukli zaštitare koji su im stajali na putu, a nije previše pomoglo ni što su ih smirivali igrači Dinama. Rezime svega jest da su francuski navijači napustili stadion, a predsjednik Guingampa Bertrand Desplat ostao je u šoku.

– Bio je to rat na stadionu. Na terenu je bilo 11 junaka u dresu Guingampa jer organizirati utakmicu u takvim uvjetima, kada sigurnost određene skupine nije zajamčena, katastrofa je za nogomet. To nisu navijači nego vojska – rekao je i osvrnuo se na činjenicu da utakmica nije bila prekinuta:

– Nastavak utakmice? Kako očekujete da se igrači fokusiraju na utakmicu? To je jako opasno. Takva se utakmica, u takvim uvjetima, mogla dogoditi samo u Ukrajini.

Imao je nešto na sve reći i predsjednik domaće momčadi Aleksej Semenenko. Naravno, njegovo viđenje je nešto drukčije od kolege mu sa suprotne strane.

– Navijači Guingampa provocirali su zastavom jedne od lažnih država na istoku Ukrajine i to će se svakako morati zabilježiti u izvješću delegata. U trenucima koje prolazi Ukrajina tako nešto strašna je provokacija – kazao je Semenenko.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Uistinu, Ukrajina je u ratu i toga svi moraju biti svjesni, a ako nisu još uvijek, dovoljno je pogledati snimku na kojoj pripadnici vojske u uniformama na stadionu smiruju situaciju.

Također, u Kijevu su Francuzi jednom već imali problema, a riječ je o navijačima St. Etiennea. Huligani Dnipra napali su ih noževima i vatrenim oružjem u Kijevu prije utakmice po skupinama Europske lige, a rezime svega bila je hospitalizacija 11 francuskih navijača.

Iako je to u drugom planu, Dinamo se pobjedom od 3:1 i s ukupnih 4:3 plasirao u osminu finala, a sigurno je jedno – nitko neće biti sretan ako ih izvuče.

>> Navijači St. Etiennea napadnuti noževima i pištoljima - u bolnici ih završilo 11!

>> Bivši vođa BBB-a u ukrajinskom ratu: Ovo je borba za bijelu europsku rasu

Komentara 64

RE
retfala
10:45 27.02.2015.

i urednik i novinar večernjeg smišljeno izostave "kijevskog" kao što je napisao "space2"...ovo već postaje gadljivo,postali ste filijala indexa i jutarnjeg...

SP
space2
10:41 27.02.2015.

namjerno u naslovu izostavljeno "kijevskog"

OV
OvnakVitez
10:57 27.02.2015.

Piši kako se čita bre. Ako je Dynamo Dinamo, onda je Shakhtar Donetsk Šahtar Donjecki, Mančester Junajted itd. Bravo pismenosti naša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije