Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA

Hrvoje Kolarić novi predsjednik NK Slavena Belupa

hrvoje kolarić
Foto: Večernji list
1/3
24.07.2014.
u 20:17

Upravu kluba još čine dosadašnji predsjednik Stanislav Biondić, Jasmina Stričević, Vesna Želježnjak, Robert Markulin, Josip Sulimanec, Zdravko Petras, Milan Šarlija i Goran Međurečan.

Hrvoje Kolarić novi je predsjednik NK Slavena Belupa. Njegov zamjenik bit će Mišel Jakšić. Upravu kluba još čine dosadašnji predsjednik Stanislav Biondić, Jasmina Stričević, Vesna Želježnjak, Robert Markulin, Josip Sulimanec, Zdravko Petras, Milan Šarlija i Goran Međurečan.

- Danas, možda kao nikad dosad, treba nam zajedništvo. Motivaciju da svu svoju kreativnu snagu, svoje vještine i znanje usmjerimo u stvaranje novih vrijednosti i ostvarenju rezultata kojima će se ponositi Koprivnica, ali i Podravka i Belupo kao glavni sponzori. Mogu vam obećati transparentnost i otvorenost, posvećenost zajedništvu i predanost ciljevima i rezultatima, ali vas isto tako molim za podršku i pomoć. Vaša pomoć nam je dragocjena, vaša podrška neophodna, vaša iskustvo neprocjenjivo - istaknuo je na današnjoj skupštini kluba novi predsjednik Kolarić. Na kraju skupštine dosadašnjem predsjedniku Biondiću tehnički direktor Robert Kerovec u znak zahvale uručio je dres s brojem 10 na leđima što predstavlja deset godina na čelu kluba.

- Došao sam na šest mjeseci, a zadržao se deset godina. Upoznao sam novi svijet, ljude koji vole nogomet. Vrijeme je preletjelo, kao da sam jučer stigao. Malo nas je išla i karta. Belupo kao sponzor dosta je profitirao. Nakon uspjeha u Kupu Uefa, otvorilo nam se rusko tržište. Zahvaljujem se svima, a posebno starim i vjernim navijačima - kazao je Biondić, koji je skupštinarima, osim izvješća o radu, iznio i financijsko izvješće za 2012. i 2013. godinu.

Doznali su tako da je u 2012. godini prihod kluba bio 16,66 milijuna kuna, a rashodi 16,38. Najveći dio prihoda ostvaren je putem ugovora o reklami i sponzorstvima u iznosu od 9,97 milijuna kuna, od prodaje igrača 2,2 milijuna kuna, od ulaznica 394.360 kuna, od TV-a i radijskih prava 630.786 kuna, od UEFA-a, Udruge Prve HNL i HNS-a 2 milijuna kuna, 462.241 za Školu nogometa iz gradskog proračuna i od prihoda od kamata i pozitivnih tečajnih razlika 231.123 kuna. Najveći dio rashoda odnosi se na troškove prve momčadi u iznosu od 9,85 milijuna kuna, Škole nogometa 1,56 milijuna kuna, troškove gospodarskog sektora 1,68 milijuna kuna, troškove tehničkog sektora, uključujući i troškove natjecanja, 2,07 milijuna kuna i 182.815 kuna za investicijsko održavanje. Prošle godine Slaven Belupo imao je prihod 20,49 milijuna kuna, a rashodi su bili 19,7 milijuna kuna. Od prodaje igrača prikupilo se 11,84 milijuna kuna, a 6,66 milijuna kuna od sponzora, 250.796 kuna od ulaznica, od TV-a i radijskih prava 322.161 kuna, od Udruge Prve HNL i HNS-a 603.333 kuna, te 462.602 iz gradskog proračuna za Školu nogometa. Prva ekipa potrošila je 12,738 milijuna kuna, Škola nogometa 1,562 milijuna kuna, gospodarski sektor 987.526 kuna i tehnički sektor, uključujući i troškove natjecanje, iznos od 3,27 milijuna kuna.

>>‘Vrući krumpir’ u ruke uzima Hrvoje Kolarić, župan Darko Koren ne želi u upravu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije