Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savez obezglavljen

Hrvatskom nogometu nije potrebna kozmetička promjena, već drastična, od dna do vrha

28.06.2015., Zagreb - Na stadionu Hrvatskog dragovoljca svecano je otvoreno 3. svjetsko nogometno natjecanje klubova dijaspore, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarovic. Pre
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.07.2015.
u 15:10

Hrvatski nogomet je u rešetkama, izvršni direktor Damir Vrbanović je "unutra", baš kao i dopredsjednik Zdravko Mamić.

Pogled na stranicu Hrvatskog nogometnog saveza u subotnje jutro nudi naslov "Mario Pašalić na posudbi u Monacu", drugi po redu je "Vojvođanski Hrvati i Pajde Mohlin izborili finale". Klik dalje, na nekoj drugoj stranici nudi gostovanje Davora Šukera na Skupštini nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Istovremeno, sve drugo vrije, neki drugi "pajde" vrište s naslovnica. Čekalo se privođenje Zdravka Mamića, vladara hrvatskog nogometa, koji poziva izlazak na ulice, postavlja se kao da ga proganjaju kao najvećeg hrvatskog mučenika. Malo mu nedostaje da se stavi u rang Ante Gotovine čije se uhićenje čekalo sa strahom što će biti s Hrvatskom.

Nitko protiv velikoga gazde

Hrvatski nogomet je u rešetkama, izvršni direktor Damir Vrbanović je "unutra", baš kao i dopredsjednik Zdravko Mamić. Prije neki dan Davor Šuker označen je kao sudionik kladioničarskog skandala. Naravno, u njihovim očima za sve su krivi mediji, koji to sve objavljuju u suradnji, kako to Mamić voli reći, s "udbaško-obavještajnim" organizacijama. Tri prva čovjeka hrvatskog nogometa glavne su teme crnih kronika. Ali, broj jedan je Zdravko Mamić, on je stvorio dva nogometna svijeta, u oba neprikosnoveno vlada. Onaj svijet u Dinamu mogao bi ga stajati glave, previše se tu milijuna eura zavrtjelo, a svi su prošli "kroz njega". Drugi paralelni svijet je onaj u HNS-u u kojem drma najmanje desetljeće.

- Ja sam ga postavio za izbornika hrvatske reprezentacije, spasio sam mu posao kada se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo - nedavno je Mamić otkrio istinu o tome kako je Slaven Bilić u ljeto 2006. godine postao izbornik.

U tom paralelnom svijetu Mamić je u reprezentaciji imao glavne adute poput Modrića, Ćorluke i Eduarda, ali ostvario je i više od dvadeset transfera s igračima, koji su u reprezentaciju bili tek pozvani kako bi im se dizala cijena. Svi su to znali, svi su šutjeli o tome, nitko nije smio ništa protiv velikoga gazde, koji postavlja i smjenjuje. Ništa slabije nije radio ni u mlađim kategorijama, Mamić je odlučivao o izbornicima svih selekcija, shvatio je da se u mlađoj dobi gradi reprezentativni status. Postavio je sve svoje ljude na sve funkcije, doveo je do situacije da u jednoj reprezentaciji igra 17 igrača Dinama, što je naprosto nevjerojatno.

Program treba biti – poštenje

HNS je trenutačno obezglavljen, Šuker je ionako tek Mamićev produžetak. Prvi strijelac Svjetskog prvenstva u Franucskoj 1998. godine idealan je bio za Mamićev plan. Puno ne zna o poslovanju, neće se puno ni petljati.

Nema dvojbi da se smjene moraju dogoditi, valjda je to došlo do svih glava. Hrvatskom nogometu nije potrebna kozmetička promjena u kojoj bi netko drugi zasjeo u fotelju. Promjene moraju biti drastične, od najnižih razina, od županijskih saveza u kojima stoluje "svatko i svašta", pa do vrhova. Dok se to ne napravi uvijek ćemo imati nekog Mamića.

Sad će brojni zazivati Zvonimira Bobana, on je jedan od rijetkih naših velikana koji se nije okušao u poslu, ali ga se već godinama moli da dođe i uzme žezlo. No, Boban danas nudi procjenu stanja u Milanu, objašnjava zašto je Ibrahimović loš izbor, a dolazak Bacce dobar za Berlusconijev klub. U hrvatskom nogometu baš mu se i ne da raditi... A mogao bi pokrenuti stvari, program bi mu trebala činiti jedna riječ – poštenje.

>>Zdravku i Zoranu Mamiću određen jednomjesečni pritvor, odbijena jamčevina od 20 milijuna kuna!

>>Modrić istražiteljima potvrdio da je novac išao braći Mamić?

>>Stojan Mamić: Dušom i tijelom sam uz braću, sve je isfabricirano...

>>Zoran Mamić: Moguće je da nas 'spreme' pa kažu - sorry!

Komentara 67

CE
cenzura
15:50 05.07.2015.

Ja fakat ne namjeravam braniti ni Mamiće ni Šukera ali još uvijek mislim da je sve politički obojeno, prenapuhano i konstrurano kako bi se srušio HNS i Dinamo te kako bi se zamaglile ostale stvari kao uništavanje Imonološkog, kriminal pri prodaji CO, netransparentno bušenje Jadrana, uništavanje zdravstva, razno razna pogodovanja i da ne nabrajam dalje. Sva glasila pišu i govore samo o Mamićima dok se bitne stvari ne pominju. Ovdje je šteta nekih stotinjak milijuna kuna (kako kaže USKOK) dok je Paviću, recimo, oprošteno 800 milijuna ali se o tom ne piše niti se ikoga hapsi. Negdje sam pročitao da je u predstečajnim nagodbama do sada oprošteno oko 7,5 milijardi poreznog duga. Ako je istina, strašno je! To bi trebala biti tema svih naslovnica i uhićenja onih koji su to dozvolili!

KU
kumquat
15:50 05.07.2015.

Hrvatskom nogometu treba više članova komunističke partije. Po meni bi trebao Stevanović da bude predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza a Jovanović predsjednik Dinama.

DU
Deleted user
15:40 05.07.2015.

Kako bi bilo zgodno da Mesić ili Pupovac odaberu kakvog prihvatljivog predsjednika HNS-a za ''ceo regijon'' a naravno i bivšu balkansku nogometnu mafiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije