Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastav za bugarsku

Čačić sigurno neće 'kemijati', u vrhu napada igrat će Kalinić

Nikola Kalinić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
07.10.2015.
u 09:00

Kalinić će tako dobiti prednost ispred Kramarića, koji u Leicesteru grije klupu za pričuve. I to je svakako dobra odluka, jer Kalinić igra najbolje u karijeri.

Izbornik reprezentacije Ante Čačić ne dvoji previše koji će sastav sučeliti u subotu Bugarima u praznom Maksimiru. Naš prvi napadač Mario Mandžukić neće biti spreman, u stožeru se nadaju da bi ozljeda gležnja mogla biti sanirana do 13. listopada i utakmice na Malti. Budući da Ivica Olić ne igra zbog žutih kartona, otvara se pitanje napadača, no taj je problem, kako stoje stvari, riješen "sam od sebe"!

Naime, Nikola Kalinić je u odličnoj formi i Čačić će to svakako respektirati te neće "kemijati" ni previše dvojiti. Kalinić će tako dobiti prednost ispred Kramarića, koji u Leicesteru grije klupu za pričuve. I to je svakako dobra odluka, jer Kalinić igra najbolje u karijeri.

Lani je u Dnipru postigao 17 pogodaka – 12 prvenstvenih i pet u Europskoj ligi. Bio je najbolji klupski strijelac, Dnipro je bio treći u ukrajinskom prvenstvu, a u Europskoj je ligi dogurao do finala, gdje je izgubio od Seville. Pa iako je i lani igrao odlično, ondašnji izbornik Niko Kovač baš i nije bio impresioniran Kalinićevim nastupima, što je solinskoga napadača proljetos nagnalo da razočaran izjavi:

– Izbornik Kovač nikad me nije nazvao. Siguran sam da ne računa ozbiljno na mene, dobijem poziv tek kad nedostaje 20 igrača.

Ljetos je Kalinić, za sedam milijuna eura, iz Dnipra prešao u Fiorentinu i sad je svakako bliže oku izbornika Čačića. A u posljednjim Kovačevim utakmicama, u Bakuu i Oslu, Kalinić je ulazio u igru s klupe, u Azerbajdžanu je ušao u 83., a u Oslu u 72. minuti.

Stasiti 27-godišnji napadač ove je sezone zabio već osam golova (pet za Fiorentinu, tri za Dnipro), tri je puta asistirao za gol, a posljednjoj asistenciji, u utakmici s Atalantom, divio se cijeli nogometni svijet! Kalinić je igrač koji može i zna "odgoditi" napad i s loptom pričekati suigrače, ali je sklon i brzim rješenjima. Pravi je gol-igrač, gotovo podjednako spretan nogom i glavom i bude li u subotu za Hrvatsku igrao kao za Fiorentinu, bit će dobrih vijesti iz Maksimira.

Čačić je trener koji nije sklon mudrovanju i velikim pretumbacijama sastava. Stoga treba očekivati da će protiv Bugara naša momčad igrati u formaciji 4-2-3-1, a čini se da će na lijevom defenzivnom boku Pivarić dobiti prednost u odnosu na Pranjića. Sastav Hrvatske mogao bi ovako izgledati: Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić – Modrić, Kovačić – Perišić, Rakitić, Pjaca – Kalinić.

>> Nadam se punoj minutaži, spreman sam biti prvi napadač reprezentacije

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije