Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odličan nastup

Hrvatska viceprvak Europe, u finalu izgubila nakon velike drame!

Hrvatska mininogometna reprezentacija
Foto: VL
1/6
31.08.2016.
u 21:39

U finalu je Hrvatska nakon penala izgubila od jakog Kazahstana

Hrvatska mininogometna reprezentacija na Euro, koji se održao u mađarskom Szekesfehervaru, otišla je samozatajno i sa svega 10 igrača zbog nekoliko ozljeda igrača koje su se dogodile u zadnji čas, kada već nije bilo moguće prijaviti nove igrače.

Prva utakmica protiv Grčke završila je samo 1-1, uz vrlo skromnu igru naše izabrane vrste i već tada mnogi su otpisali naše igrače uvjereni da će Engleska biti prevelik zalogaj i da naša reprezentacija neće proći skupinu.

No, tada se dogodila renesansa u našoj igri, sa svega 6 igrača pregazili smo Cipar sa velikih 7-0 i sa pozitivnim raspoloženjem čekali utakmicu sa Engleskom koja je isti dan uvjerljivom igrom pobjedila Grčku 2-0. Od prve minute vidjelo se da Engleska nema što tražiti kontra sve bolje Hrvatske, naši igrači u poptunosti su nadigrali favoriziranu Englesku (koja je kasnije, u osmini finala, izbacila veliku Rumunjsku) te slavili sa velikih 3-1 i potpuno zasluženo osvojili prvo mjesto u skupini koje nam je u osmini finala donijelo Moldaviju.

Protiv Moldavije naši igrači ponovili su maestralu igru, Moldavija je na terenu izgledala potpuno nemoćno i konačnih 4-0 za Hrvatsku nije pokazivao realno stanje na terenu. Naši su fantastičnu igru ponovili i protiuv Walesa u četvrfinalu kada su slavili sa identičnim rezultatom 4-0 koji je našoj reprezentaciji donijelo treće finale od 2012.godine.

U polufinalnom dvoboju Hrvatsku je čekala črvsta Crna Gora s kojom se naša reprezentacija još nije susrela u predhodna četiri izdanja mininogometnog eura. Ponovno je Hrvatska bila mnogo bolja i sa ukupnih 3-1 izborila drugo za redom finale europskog mininogometnog prvenstva u kojemu je našu izabranu vrstu čekao vrlo jaki Kazahstan.

Hrvatska je u finaku ponovno bila odlična, dva puta smo vodili, 1-0 i 2-1, no isto tako imali smo nekoliko loših reakcija kod odbijenih lopti i upravo je jedna takva završila u mreži golmana Drevena za 2-2 i rulet penala u kojima je Kazahstan imao više sreće. Iako je Habazin obranio drugu seriju nakon koje nam je trebao zgoditak koji bi donio toliko priželjkivan naslov prvaka Europe. Nažalost, Šimić nije bio dovoljno skoncentriran i rulet penala se nastavio i otišao u korist Kazahstana koji je postao novi prvak Europe u mininogometu. Bilo je to odlično finale, utakmica dostojna velike scene i milijunskog auditorija putem malih ekrana. 

Hrvatska 2016.

golmani
SAŠA DREVEN
MARKO HABAZIN
igrači
BRANIMIR CEBOCI
TIN PRPIĆ
ZORAN LUKAVEČKI
BRUNO PISKAĆ
ŽELJKO ŠIMIĆ
ANTUN HERCIGONJA
MATIJA EZGETA
IVAN SMOK
izbornik
TVRTKO MOČIBOB
pomoćni trener
MARKO BUDINSKI
fizio
GORAN HRAŠĆANEC

Komentara 2

ZO
zokimo
23:24 31.08.2016.

Ja mislim da je turnir završio u nedjelju a vi ovo tek sada objavljujete, sramota

TR
truba
23:17 31.08.2016.

Momci svaka vam čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije