Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlični rezultati

Hrvatska najbolja u Europi, blizu smo dva mjesta u Ligi prvaka!

Dinamo - Žalgiris
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.08.2014.
u 10:57

Naš ukupni koeficijent iznosi 20.625, a ispred nas nalaze se Izrael (20.750) i Austrija (22.800). Izraelci imaju još samo jednog predstavnika ove sezone, a Austrijanci dva

Odlični rezultati naših predstavnika u Europi donijeli su hrvatskim klubovima prvo mjesto po uspješnosti u Uefinim eurokupovima ove sezone!

S ukupno 14 pobjeda, četiri remija i četiri poraza Hrvatska ima koeficijent četiri. Rijeka ima svih pet pobjeda, Dinamo četiri pobjede i poraz, Split tri pobjede i četiri remija, a Hajduk dvije pobjede i tri poraza. Na drugom mjestu ove sezone nalazi se Kazahstan s 3.375 bodova, a treća je Rumunjska s 3.123. Doduše, najjači klubovi iz najjačih liga još nisu ni počeli s nastupima u Europi jer imaju izravan plasman i ova ljestvica vrlo brzo će se promijeniti, ali lijepo je vidjeti kakav smo iskorak napravili ove sezone.

No, ovaj rezultat mogao bi u budućnosti puno značiti za naš nogomet. Naime, kad se gleda ukupni Uefin koeficijent za koji se gledaju nastupi u zadnjih pet sezona, Hrvatska je skočila na 18. mjesto, a kad bismo došli na 16., imali bismo dva predstavnika u Ligi prvaka u sezoni 2016./2017.

Naš ukupni koeficijent iznosi 20.625, a ispred nas nalaze se Izrael (20.750) i Austrija (22.800). Izraelci imaju još samo jednog predstavnika ove sezone, a Austrijanci dva.

>>Hrvatski klubovi pišu prekrasnu europsku priču! Mogu li svi proći?

Komentara 4

KR
krusty
14:16 22.08.2014.

1. "najjači klubovi iz najjačih liga još nisu ni počeli s nastupima u Europi jer imaju izravan plasman" Aha. A koja je to onda "najjaca liga"? I Spanjolci i Englezi i Talijani su vec igrali! 2. 16. mjesto nije dovoljno,jno, vec 15. 3. Austrijanci ce ici u LP, mozda i Rumunji. A mi izostajemo Rumunjima velika 4 boda, tako da bi trebali proci sva cetiri nasa predstavnika. Ako se ne razumijete, nastavite pisati clanke o Rozgi...

DU
Deleted user
12:54 22.08.2014.

razumio bi veselje engleza ili španjolaca da dobe još jedno mjesto u kvalifikacijama za ligu prvaka. Njihovi klubovi bi to iskoristili i ušli u natjecanje. Ali mi. Mi možemo imati i deset predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Svi odredaa bi ispali u pretkolima. Pa niti Dinamo ne može ući u ligu.

DU
Deleted user
12:46 22.08.2014.

super, sad će mi rata kredita biti niža hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije