Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor 9. siječnja

Hrvatica dizajnirala Fifin trofej za najboljeg nogometaša svijeta

Fifin trofej
Foto: Fifa.com/You Tube Screenshot
1/7
06.01.2017.
u 22:03

Fifin trofej dizajnirala je Hrvatica Ana Barbić Katičić, a izrađen je tehnologijom koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju i formulu 1

Fifa će u Zürichu 9. siječnja dodijeliti nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Antoine Griezmann bore se za nagradu, a o pobjedniku odlučuju glasovi izbornika i kapetana svih reprezentacija, novinara iz 200 redakcija širom svijeta te glasovi navijača na Fifinoj internetskoj stranici.

Fifin trofej dizajnirala je Hrvatica Ana Barbić Katičić, a izrađen je tehnologijom koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju i formulu 1.

Trofej je dizajniran s loptom na vrhu kao podsjetnik na prvi SP u Urugvaju 1930. godine.

- Nekako je trebalo odati počast najboljima na svijetu, to je bila inspiracija. Dijelili smo ista uvjerenja da ne bismo trebali odstupati od klasičnih konvencija i da poštujemo identitet Fife i vrijednosti koje su kamen temeljac sportu od njezinih najranijih dana - rekla je hrvatska dizajnerica Ana Barbić Katičić za Fifinu internetsku stranicu.

Trofej je težak 6,5 kilograma, a obrađuje ga stroj koji ima preciznost 12.000 dio milimetra. Istom tehnologijom rade se dijelovi za svemirsku industriju i za formulu 1. Pehar je srebrne boje, na vrhu je lopta koja simbolizira povijest nogometa. 

- Dizajn trofeja je pomalo futuristički. Lopta predstavlja prvi SP u Urugvaju. Finale je igran s dvije lopte, a ovo je jedna od te njih - rekao je Zvonimir Boban.

Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football već je dobio Cristiano Ronaldo.

Komentara 3

DU
Deleted user
00:05 07.01.2017.

pa nece valjda srpkinja napraviti ,,,,oni jos moraju otkriti da postoji nogomet uopce

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:29 06.01.2017.

malo po malo hrvati preuzimaju sve u svoje ruke, bravo Ana

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
01:37 07.01.2017.

Malo nas je, al' nas ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije