Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde prijelaznog roka

Hrvati probijaju magičnu svotu od sto milijuna eura!

Hrvatska - Češka
Foto: Reuters
1/5
24.08.2016.
u 09:00

Spektakularno transferno ljeto naših igrača povezano je sa sjajnim nastupima hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj.

Hrvatski nogometaši svojim bi transferima ovoga ljeta mogli probiti magičnu brojku od čak sto milijuna eura! Podatak je to otprilike tjedan dana uoči zaključenja prijelaznog roka u kojemu je pao najveći transfer u povijesti nogometa, Pogbin iz Juventusa u Manchester United za 105 milijuna eura.

Tako se i ovoga ljeta ponavlja svojevrsna hrvatska fenomenologija: liga nam je svake godine sve slabija, a potražnja za njezinim najvećim zvijezdama svake godine je sve veća. Sjetite se kako je primjerice posljednjih godina tržio Dinamo; od prodaje Vide, Kovačića, Brozovića, preko Jedvaja i Šimunovića do Brekala, Pjace i Roga, najvjerojatnije i Ćorića. Ili kako je Rijeka inkasirala čak 10 milijuna eura na prodaji Andreja Kramarića...

Sjajni nastupi u Francuskoj

Spektakularno transferno ljeto naših igrača povezano je sa sjajnim nastupima hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj, istina samo u grupnoj fazi, kada je Čačić primjerice promovirao Roga i Pjacu omogućivši Dinamu zaradu od gotovo četrdeset milijuna eura. A zamislite koliko bi Dinamove perjanice vrijedile da se reprezentacija plasirala u četvrtfinale, gdje joj je objektivno bilo i mjesto.

Robusni Marko Pjaca za sada je ovoljetni hrvatski rekorder po visini transfera, s 23 milijuna eura odštete, ali pravi, završni zamah pomame za našim igračima tek se očekuje.

Naime, šlag na tortu svih naših transfera trebao bi biti odlazak Marcela Brozovića iz Intera, uz odštetni iznos od najmanje 25 milijuna eura. Skromni Turopoljac raskošne nadarenosti i neslućenih trkačkih mogućnosti tako će avanzirati u jednoga od najskupljih hrvatskih nogometaša novijega doba. Samo su Mateo Kovačić (31 milijun eura) i Luka Modrić (30 milijuna) bili skupocjenije marke od 23-godišnjega Marcela, za čije usluge su najzagriženiji kupci Juventus i Chelsea.

Branič od 16 milijuna

U hrvatske transferne fenomene svrstat ćemo i prodaju jednoga desnoga braniča, koji čak nije ni u prvih 11 reprezntacije (Vrsaljka) za nestvarnih 16 milijuna eura u redove europskog doprvaka Atletica. Također, i otpisani igrač Barcelone Alen Halilović transferiran je u Hamburg za pet milijuna eura, premda nije bio član reprezentacije na Euru u Francuskoj.

Na kraju, nemoguće je zabići novi Dinamov val transfera, do sada nezabilježenih financijskih razmjera. Kako Mamić sve što dotakne pretvara u zlato, tako je čak i igrača koji je upisao osam nastupa u HNL-u, 18-godišnjega Josipa Brekala, uspio ‘utopiti’ za šest milijuna eura u Wolfsburg!

Na žalost, kada se spusti zastor na maksimriski prijelazni rok, i kada mahnemo na pozdrav još Rogu i Ćoriću, neizbježno je suočavanje s pitanjem: ima li tamo uopće još igrača zbog kojega se isplati kupiti ulaznicu? Teško...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije