Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

HNS vodi istragu zbog optužbi za rasizam s utakmice Rijeke i Cityja

seko fofana
Foto: Press Association/PIXSELL
25.07.2014.
u 09:00

HNS ima jaku antirasističku politiku pa tako sve optužbe za rasizam shvaćamo jako ozbiljno, priopćili su.

Nakon incidenta na utakmici mladih momčadi Manchester Cityja i Rijeke u Novigradu oglasio se HNS.

– Hrvatski nogometni savez skuplja informacije oko navodnog incidenta, a ako bude ikakvih odluka, objavit ćemo ih na službenoj stranici. HNS ima jaku antirasističku politiku pa tako sve optužbe za rasizam shvaćamo jako ozbiljno. Borba protiv rasizma jedna je od glavnih odrednica programa Davora Šukera i zato ćemo dobro proučiti stvar –  stoji u priopćenju HNS-a.

Podsjetimo, utakmica spomenutih momčadi prekinuta je u 44. minuti pri vodstvu Riječana (1:0), nakon što je stručni stožer premierligaša, predvođen bivšom nogometnom zvijezdom Patrickom Vieirom, odlučio povući momčad s igrališta zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi francuskog veznjaka Sekoa Fofane. Riječani su sve demantirali uz tvrdnju kako Englezi lažnim optužbama žele prikriti grubu i lošu igru svojih igrača.

>>Vieira poslao igrače u svlačionicu: Riječani su nas rasistički vrijeđali!

>>Pellegrini podržao Vieiru: Dobro je postupio povlačenjem momčadi!

>>Manchester City lažnim optužbama za rasizam želi prikriti ružan prekršaj

Komentara 2

BU
bumtresurnebes
10:14 25.07.2014.

Lažna optužba za rasizam je najgori oblik rasizma...mi Hrvati smo dežurni rasisti tako da HHO, razne građanske udruge koje se financiraju iz proračuna imaju što raditi i opravdavati svoje postojanje. Ne ulazeći u ovaj konkretan slučaj jer ne znam štoo se dogodilo, ali smatram da je pravi rasizam zapravo institucionalni rasizam u smislu diskriminacije, odnosno manjih prava neke rase u odnosu na drugu rasu što u Hrvatskoj sigurno nije slučaj posebno u odnosu na englesku i nizozemsku. Ako je neki igrač uvrijedio drugog igrača na rasnoj osnovi to je temelj za kaznu tog igrača, ali to nije rasizam, već pojedinačni incident jedne osobe koja podliježe sankcijama.

RP
rade.pranjic
12:27 25.07.2014.

Je li to neka igra Hajduka, da bi se uklonila Rijeka I Hajduk mozda zauzeo drugu poziciju,jer znaju da je Dinamo najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije