Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvršni odbor

HNS se obrušio na naše suce i naredio im da naprave stručnu analizu

Split - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
13.12.2016.
u 09:52

"Hrvatski nogometni savez treba unaprijediti rad bilo kojeg dijela nogometne organizacije za kojeg bi se utvrdilo da predstavlja prepreku u normalnom funkcioniranju natjecanja Saveza."

U posljednje vrijeme imamo problema sa suđenjem u HNL-u. Sudačke pogreške sve su češće, a broj klubova koji se bune sa svakim je kolom sve više. Ovog problema svjestan je i Hrvatski nogometni savez koji je o tome raspravljao na Izvršnom odboru, a kasnije je izdano i priopćenje vezano uz tu temu.

Priopćenje HNS-a donosimo vam u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez svjestan je činjenice da u radu sudačke organizacije, naročito u posljednje vrijeme, postoje određene teškoće.

U cilju vraćanja povjerenja u rad sudačke organizacije traži se od Komisije nogometnih sudaca da hitno napravi detaljnu stručnu analizu suđenja u prvom dijelu natjecateljske godine 2016./2017., kako bi Izvršni odbor HNS-a mogao zauzeti odgovarajući stav.

Nakon što zaprimi rezultate stručne analize Izvršni odbor HNS-a će istu detaljno razmotriti i pokrenuti odgovarajuće postupke u cilju vraćanja povjerenja u sudačku organizaciju i rad nogometnih sudaca što ne isključuje ni mogućnost reorganizacije Komisije nogometnih sudaca, ako bi se temeljem izvještaja njihov rad ocijenio nezadovoljavajućim.

U svakom slučaju, Hrvatski nogometni savez treba unaprijediti rad bilo kojeg dijela nogometne organizacije za koji bi se utvrdilo da predstavlja prepreku u normalnom funkcioniranju natjecanja Saveza.

Izvršni odbor HNS-a posebno ističe kako ne prihvaća paušalne kritike na račun suđenja i apsurdne konstrukcije čiji je cilj traženje alibija za sportske neuspjehe pojedinih klubova i stvaranje atmosfere linča.

Također, Izvršni odbor iskazuje odlučnost u traženju najboljih rješenja za rad svih komisija HNS-a, osobito onih vezanih uz samo natjecanje. U skladu s navedenim, za drugi dio natjecanja u natjecateljskoj godini 2016./2017., donijet će se odluka da članovi Izvršnog odbora HNS-a preuzmu odgovornost za rad pojedinih komisija Hrvatskog nogometnog saveza, a sve u cilju povećanja njihove efikasnosti."

Ključne riječi

Komentara 16

MA
Magnificus
15:09 13.12.2016.

suđenje u HNL-u nije ništa lošije nego u bundesligi ili u španjolskoj, a tamo suci imaju puno bolje uvjete nego ovdje. kod ans je "problem" zapravo konstanatan pritisak u prvom redu hajduka na suce, a unazad dva mjesec krenula je s time žestoko i rijeka i kao rezultat toga imamo: slavenu je protiv rijeke poništen čisti gol i nedosuđen penal zbog igranja rukom (rijeka izvukla bod), zatim kontra dinama opet nedosuđen penal zbog igranja rukom (rijeka opet izvukla bod), zatim sad protiv splita opet nema penala za split i izmišljen penal za rijeku (prekršaj je bio van 16 m -rijeka je dobila 3 boda!!)...hajduk npr. samo u zadnjem kolu oba gola je dao nakon prekršaja nad igračima cibalije - poklonjena opet 3 boda...itd.

VK
vječni krojf
11:19 13.12.2016.

Sudjenje i nije tako lose kako se prikazuje.Klubovi uzroke neuspjesnosti traze u sucima.Trebalo bi se nogometnim funkcionarima,igracima zabraniti komentirati sudjenje,a komisije NSH bi morale biti na nivou.Bas je bezobrazno da igraci govore da su ih suci pobijedili a oni se ispromasivali i zato nikome nista.Znaci suci bi morali davati golove da bi nekoga zadovoljili.Ne tako to ne ide,Suci su pod prevelikim pritiskom,i to sa svih strana.Ljubitelje nogometa vise zanima tko ce u kojoj utakmici suditi nego tko ce igrati,a to nije dobro za nogomet.Igraci bi se morali sramiti kakav nogomet igraju ako malo prate strane lige,a tek onda bi mogli reci nesto i o sucima.Funkcionaari bi morali isto gledati strani nogomet i strane stadione i nesto poduzeti da se i kod nas nesto pokrene.Imamo stadione prve lige kao sto recimo njemci u 4-5 ligama.Prava sramota kada u TV prijenosu kamerman kamerom uhvati prvog susjeda u primacoj na kaucu,a s druge strane pasu krave.To neka srede a ne samo navaljuju na suce.

FI
Fisherman
11:49 13.12.2016.

Nije se HNS obrusio na suce nego obaj coravi Beusan, i prepametni glavonja Jelicic.....moli su uprava HRT-a da pod hitno makne voditeljski trio u emisiji koja se emitira ponedjeljkom u 21h jer njihovi komentari ubijaju svaku čar nogometne igre.Analize su ispod svake kritike....njih netreba ni spominjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije