Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER NA ZIMU

Halilović već 
u siječnju u Dortmund?

Alen Halilović
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
28.12.2013.
u 14:58

Nagađa se da su dvije strane postigle načelni dogovor, no ne i zgotovile posao budući da se u utrku za Alenom uključio i Arsenal, a ni Tottenham nije posve odustao.

Prema najnovijim informacijama Dinamov wunderkind Alen Halilović (17) na izlaznim je vratima Dinama i pred potpisom za Borussiju Dortmund! Kako već pišu neki mediji u Engleskoj i Njemačkoj, Alenov tata Sejad bio je proteklih dana u Dortmundu i razgovarao s trenerom Borussije Jürgenom Kloppom te sportskim direktorom Michaelom Zorcom.

U igri je Arsenal

Nagađa se da su dvije strane postigle načelni dogovor, no ne i zgotovile posao budući da se u utrku za Alenom uključio i Arsenal, a ni Tottenham nije posve odustao. Podsjećamo, Spursi su bili u igri prošloga ljeta te je njihova ponuda otišla do vrtoglavih 13,5 milijuna eura, no transfer je propao zbog nekih zahtjeva tate Sejada.

Kako sada stvari stoje, Borussia je najbliža Alenu, vjerojatno je tamo bilo razgovora i o uvjetima za Alena, što će opet otvoriti Halilovićima manevarski prostor za novu rundu pregovora s Arsenalom. Ta će se trakavica razvlačiti cijeli siječanj, do zaključenja prijelaznoga roka, pa je realno očekivati da Alen pripreme odradi u Dinamu.

Braća Mamić, koja se odmaraju u Dubaiju, znaju za Halilovićev izlet u Dortmund i nestrpljivo iščekuju rasplet ove priče u kojoj ni Dinamo ne bi trebao loše proći. Naime, koliko god Sejad Halilović, čije nezadovoljstvo sinovim razvojem upravo dostiže vrhunac, inzistira na transferu već ove zime, toliko želi i fer rastanak s Dinamom.

Sejad bi želio da klub koji je stvorio Alena nešto i zaradi jer na ljeto Alen može otići bez odštete budući da će 18. lipnja postati punoljetan. Dospiju li pak Dinamo i Halilović u slijepu ulicu (što obje strane pokušavaju izbjeći), Sejad je angažirao poznatoga belgijskoga odvjetnika Jean-Louisa Duponta, čovjeka koji je zaslužan za nogometnu revoluciju sudjelujući u donošenju tzv. Bosmanova pravila. Dupont je, među ostalim, zastupao i Real Madrid, Zidanea, Beckhama, Raula, Olympique Marseille, Liverpool, PSV...

Odlazak Alena Halilovića otvorit će prostor drugome malome genijalcu, tri mjeseca starijemu Zagorcu Robertu Muriću, za kojega će mnogi reći da u Dinamu do sada nije dobio šansu samo zato što je bolji od Alena.

Robert Murić još nije potpisao novi ugovor s Dinamom, što je otvorilo prostor nagađanjima da će dečko završiti u Hajduku, no naš izvor tvrdi da nema nikakve šanse da mladić ove zime ode iz Dinama.

Zastupa ga Lukin agent

On će kao novi član prve momčadi ići na pripreme u Tursku te bi na proljeće trebao dobiti veću minutažu kod Zokija Mamića. To nije interes samo Murića nego i Mamića koji bi benevolentnijim pristupom mogao u sljedeća četiri mjeseca i pridobiti mladoga igrača na potpis novoga ugovora.

Inače, Murić je već kao junior na meti brojnih europskih klubova, a zastupa ga Davor Ćurković, menadžer čiji je potpis na Modrićevu ugovoru s Realom. Stoga je realna Mamićeva bojazan da mu dragulj na ljeto ode praktički za nula kuna. Bio bi to strahovit poraz, nešto što je u Mamićevoj eri bilo nezamislivo...

>> Mamić: Halilović je zaslužio pljesak zbog odlične igre

Komentara 11

Avatar vaha
vaha
19:25 28.12.2013.

za njega bi bilo bolje da ostane bar jos sezonu ili dvije jer tek je pocel igrat zrelije…ali tateki uvijek znaju bolje….jedino ne znam od kud nagadjanja da bi muric mogal otic u hajduk?!?…mali nece podpisat ugovor s dinamom ali "se nagadja" da bi mogal podpisat s hajdukom?…hehe, stvarno svasta covjek moze procitat...

CA
canajrasim
20:06 28.12.2013.

mali ce za 3 godine biti okosnica repke

VU
vupora8
17:19 28.12.2013.

Bilo bi dobro da ostane Alen bar još do ljeta .. ali ako vec mora otici idealno mjesto je B.D..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije