Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazi iz Barce

Halilović pred potpisom ugovora s Valencijom!

Alen Halilović
Foto: Joma/UESyndication/PIXSELL
1/8
27.05.2016.
u 14:42

Halilović ima ugovor sa španjolskim prvakom Barcelonom do ljeta 2019. a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona

Hrvatski reprezentativac Alen Halilović (19) pred potpisom je ugovora sa španjolskim prvoligašem Valencijom nakon što je Barcelona prihvatila iznos između 10 i 12 milijuna eura uz mogućnost njegovog vraćanja, rekla je Hini osoba uključena u pregovore.

"Valencija i Barcelona postigle su sporazum. Nedostaje još dogovor igrača i Valencije", kaže izvor. "Ovim sporazumom Barcelona će nastaviti kontrolirati razvoj igrača uz pravo njegovog vraćanja u budućnosti".

Interes su pokazali i Villarreal i Sevilla, napominje ista osoba.

Alen Halilović se nalazi na pripremama hrvatske reprezentacije te u petak nije bio dostupan za komentar. Prošli tjedan je rekao da je sada isključivo fokusiran na Hrvatsku.

Glasnogovornik Valencije Alex Navarro i glasnogovornik Barcelone Chemi Teres u petak se nisu javljali na mobitel.

Halilović ima ugovor sa španjolskim prvakom Barcelonom do ljeta 2019. a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona. Klub sa sjevera zemlje spasio se ispadanja, a hrvatski ofenzivni vezni igrač sudjelovao je u 37 utakmica, zabivši pet golova te je pet puta dodao za pogodak.

"Iza njega je fantastična sezona. Sa 19 godina je bio među najboljim driblerima te je bilo jasno da će otići u neki veći klub", kaže Anton Maena novinar sportskog radija Marca iz Gijona. 

"Trener Sportinga Abelardo Fernandez je jako pogriješio što ga u nekim utakmicama u drugom dijelu sezone nije stavljao u početnu postavu. Takvo svojevrsno podcjenjivanje uništilo je mogućnost produženja posudbe pa je klub ostao bez važnog igrača", dodao je. On je uvjeren da će Halilović otići na Euro gdje bi mogao igrati na istoj poziciji desno u napadu kao u Sportingu

Halilović je prošli tjedan rekao Hini da je u Sportingu proživio lijepe i nezaboravne trenutke, napredovao, no da je htio otići na višu razinu. Iza Valencije, koja je 2000. i 2001. igrala finale Lige prvaka a prije dvije godine polufinale Europske lige, loša je sezona. 

Valencia je završila na 12. mjestu španjolskog prvenstva, a singapurski vlasnik kluba Peter Lim je najavio remont momčadi. Halilović je zasad prvo pojačanje. Klub s obale Mediteranskog mora šest je puta bio prvak Španjolske, osvojio je sedam puta španjolski kup te tri puta Kupa UEFA-e/Europske lige.

Komentara 1

JO
Josip83
16:09 27.05.2016.

Bitno je da Dinamo ne ostane bez love a sve ostalo je nebitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije