Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporting – Barcelona 1:3

Messi zabio 300. gol u Primeri, Rakitić slavio protiv Halilovića

Sporting - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.02.2016.
u 20:23

Ako se gledaju najjače lige svijeta, po broju golova u jednoj ligi ispred Messija su G. Müller (365 u Njemačkoj) i Greaves (357 u Engleskoj).

Nogometaši Barcelone slavili su u Gijonu protiv Sportinga sa 3:1 u zaostaloj utakmici 16. kola španjolske lige. Bila je to zanimljiva utakmica, puna dinamike, a gosti su još jednom odigrali maestralno i zasluženo uzeli sva tri boda.

Mreže su mirovale prvih 25 minuta, a onda se otvorilo. Lionel Messi primio je loptu na 20-ak metara od gola i preciznim udarcem zabio za 1:0. Bio mu je to 300. gol u Primeri, a svoj prvi zabio je još prije 11 godina. Ako se gledaju najjače lige svijeta, po broju golova u jednoj ligi ispred njega su G. Müller (365 u Njemačkoj) i Greaves (357 u Engleskoj).

No, ovaj pogodak nije slomio Sporting, koji je izgubio svih deset posljednjih susreta u kojima je njihov protivnik poveo. Samo dvije minute nakon Messija u strijelce se nakon lijepe i brze akcije upisao Castro i izjednačio rezultat.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Ni radost domaćina nije dugo trajala jer je već u 31. minuti Messi svojim drugim golom na susretu postavio rezultat 2:1, a s njim se otišlo na odmor.

Barca je dominirala i u nastavku susreta, igralo se na jedan gol, a najbolju priliku za rješenje utakmice imao je Suarez u 62. minuti, ali mu je Cuellar obranio jedanaesterac. Ipak, Urugvajac se iskupio pet minuta poslije kada je odlično pucao i od vratnice zabio za 3:1. Bio mu je to 40. pogodak u Primeri, u 50. nastupu.

Alen Halilović odigrao je cijelu utakmicu protiv matičnog kluba, borio se, ali nije previše došao do izražaja jer lopta je uglavnom bila u nogama igrača Barcelone. Alen je imao dva dobra prodora, a u drugom dijelu je pao u kaznenom prostoru Barce nakon duela s Ardom, ali sudac se nije oglasio. Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za Katalonce, bio je nešto neprimjetniji nego inače, ali puno je pretrčao i kontrolirao sredinu terena.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

>>Evo što je Luis Enrique kazao o Alenu Haliloviću uoči međusobnog okršaja

Sporting - Barcelona 1:3 (Castro 27' / Messi 25', 31', Suarez 67')

90' Gotova je utakmica, Barcelona je pobijedila s rezultatom 5:1

67' GOOOOL! Nije trebalo dugo Suarezu da se iskupi, zabio je sjajan gol iz igre za 3:1

62' Vratar Sportinga srušio je Neymara, a sudac pokazao na bijelu točku. Pucao je Suarez, ali Cuellar mu je obranio!

50' Halilović je uklizao i izbacio loptu, ali je zahvatio u Suareza koji se jako naljutio na njega, mahao je rukama i vikao, ali brzo se smirio i igra se nastavila.

46' Počelo je drugo poluvrijeme

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Barcelona vodi s rezultatom 2:1

33' Još jedna prilika Barce, Messijev udarac obranio je vratar Sportinga, a nakon toga je Neymar pogodio vratnicu

31' GOOOOOL! Barcelona opet vodi! Suarez se odlično gradio u kaznenom prostoru i dao povratnu loptu za Messija koji zabija svoj drugi gol!

27' GOOOOOL! Sporting je brzo uzvratio, Castro je izjednačio

25' GOOOOL! Messi je zabio za vodstvo Barcelone

21' Fenomenalno je Neymar proigrao Suareza, ali Urugvajac je pucao točno u vratara

10' Prva prilika za Gijon, Halilović je odlično prošao kroz sredinu i dao na lijevu stranu za Menendeza, a njegov udarac otišao je nekoliko centimetara od gola

3' Prvi pokušaj na utakmici, Ivan Rakitić pucao je pokraj gola

1' Počela je utakmica

SPORTING: Cuellar; Canella, Mere, Lichnovsky, Lora – Mascarell, Cases – Menénedez, Halilović, Perez – Castro

BARCELONA: Bravo; Aleix Vidal, Pique, Mathieu, Adriano – Busquets, Rakitić, Arda Turan – Messi, Luis Suarez, Neymar

Komentara 5

FR
fredyooo
19:47 17.02.2016.

najlošiji novinar ikad i igdje, rijetko prođe dan a da me ne uvjeri u to.

SE
sestrićna
20:02 17.02.2016.

2:1

Avatar Pacov
Pacov
19:55 17.02.2016.

svaka tekma penal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije