Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX

Brbić otkrio na čemu Hajduk intenzivno radi u ovom prijelaznom roku

Hajduk - Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
04.01.2016.
u 10:55

Poljudska kadrovska križaljka ima mnogo nepoznanica, ali rasprodaje sigurno nema, piše Max.

Brojni su upiti, razgovori, najave o Hajdukovu prijelaznom roku. Slažući kuloarske informacije, ispada da Hajduk planira kupovati i prodavati kao na tekućoj traci. No, predsjednik Marin Brbić vrlo je jasan kada priča o Hajdukovim željama u zimskom prijelaznom roku. Po njemu, momčadi nedostaje tek jedan napadač. Kada mu se spomenu neka imena, Brbić se zakopčao do grla. Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max.

– Naše želje u zimskom prijelaznom roku vrlo su jasne, želimo dovesti kvalitetnog napadača i intenzivno radimo na tome – rekao je Brbić.

Santini nije u "igri"

U javnost je pušteno nekoliko imena, ali sve su to, ako se pita Brbića, bili probni baloni.

– Već sam demantirao neka imena, ponavljam, Hajduk neće angažirati Ibričića, Vukušića, Lendrića, Longa... Ni Santini nije taj napadač – kaže Brbić.

Zanimljiva je ta priča o Ivanu Santiniju koji je bio u nemilosti trenera u Standardu iz Liegea pa se pojavila ideja o posudbi u Hajduk, ali vratio je poljuljani status pa je i ta ideja izblijedjela. Jedno od Hajdukovih pojačanja za proljeće sigurno će biti oporavljeni Franck Ohandza. Napadač koji je sve oduševio mučio se s ozljedama, nije igrao od rujna, a s punim bi treningom trebao krenuti prvog dana priprema 11. siječnja.

Paralelno s dolaskom tog napadača (i kupnjom nekih talentiranih igrača koji bi trebali igrati za Hajduk B) u Poljudu žele nešto i prodavati. Ponuda još uvijek nema, sve su to naklapanja. Tako su Andriju Balića već notirali Udinese, West Ham i Stuttgart.

– Ne razmišljam o transferima, samo se želim vratiti u formu u kojoj sam bio i izboriti mjesto u prvih jedanaest Hajduka – nedavno je kazao Andrija Balić.

Uz njega, najčešća meta govorkanja o velikim prijelazima je Nikola Vlašić. Međutim, on je Hajdukova "zlatna koka". U Poljudu očekuju da će Vlašić napraviti transfer od 10 milijuna eura, ali ne u zimskom prijelaznom roku. Puno je ozbiljnija kombinacija po kojoj bi Vlašić igrama u Hajduku izborio odlazak na Europsko prvenstvo i onda na ljeto učinio taj iskorak, toliko bitan Hajduku.

Ono što je Hajdukov osnovni plan jedan je dobar transfer. Nekako se najozbiljnijom kombinacijom doima prodaja vratara Lovre Kalinića. Aston Villa je zagrizla za njega, taj posao bi, prema najavama, trebao biti vrijedan između 3 i 4 milijuna eura.

– Odavno sam kazao da želimo napraviti jedan kvalitetan transfer kako bismo financijski mirno ušli u 2016. – kazuje Brbić.

Od titule se ne odustaje

Naravno, sve će ovisiti o ponudama. Uz Balića i Vlašića, reprezentativca Kalinića, u Hajduku ima još dosta igrača spremnih na odlazak. Mijo Caktaš igra najbolje u karijeri, u sličnoj formi je sjajni Tino Sušić, kapetan Goran Milović oslonac je Hajduka. Svi oni čekaju ponudu, ali u Hajduku nisu izvjesili natpis "rasprodaja".

– Nema govora o rasprodaji momčadi, nećemo dopustiti da na proljeće Hajduk ne bude kvalitetan. Želimo biti u utrci za titulu prvaka – zaključio je Brbić.

>>I Bešiktaš želi dovesti vratara Hajduka

Komentara 15

MI
mislav22
13:23 04.01.2016.

Koji smjesan lik,kada ga samo vidim počnem se smijati.Sa ovakvim a bi hajdug naprijed. Strašno. Hahahahahahaha

MA
Majur
11:34 04.01.2016.

Smanji sebi plaću i plati jednu čistačicu na vrijeme....za početak.

GM
Gusta magla
11:19 04.01.2016.

E pa lipi moji ako zelite kvalitetan transver onda se javite Zdravku Mamicu da on prodaje a vi gledajte i ucite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije