Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski kup

Hajdukovci jači i od Tatara, Maloku opet dokazao da je za 11

Novigrad - Hajduk
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
29.10.2014.
u 17:28

Novigrad se dobro držao protiv Hajduka, ali na kraju je izgubio 2:3

Benjamin Tatar, 20-godišnji napadač Cibalije, koji je na posudbi u Novigradu, držao je Hajduk na konopcima, pogocima u 29. i 53. minuti vraćao je trećeligaša u igru, izjednačavao vao na 1:1 i 2:2. Ali, na kraju su Splićani slavili 3:2 (2:1) i plasirali se u četvrtfinale Hrvatskoga kupa.

Pamtit će se veliki otpor domaćina, no Hajduk je golom Antona Maglice u 73. minuti izborio sljedeći krug.

Na početku je sve djelovalo elegantno, Hajduk je dominirao, držao ritam, poveo s 1:0. Da nije bilo katastrofalne pogreške Lovre Kalinića, vratara Hajduka, koji je u 29. minuti dodao loptu Tataru i asistirao mu tako za izjednačeje, teško bi se Novigrad vratio u igru.

Igor Tudor plašio se agresije domaćina, znao je da će Damir Milinović, nekadašnji stoper Rijeke i Dinama, maksimalno mobilizirati svoje igrače.

– Da se nismo kvalitetno pripremili, ne bismo pobijedili. Znali smo što nas čeka – kazao je Tudor.

Hajduk je poveo u 15. minuti, bila je to akcija dvojice nogometnih dragulja. Nikola Vlašić oduzeo je loptu i prošao kraj dvojice igrača Novigrada i poslužio Elvira Malokua, koji je odlično odmjerenim udarcem pogodio mrežu. Za vodstvo od 2:1 pobrinuo se Maglica u 38. minuti, rutinski je iskoristio odličnu Milićevu loptu i svladao Košćuka.

Inače, u posljednjih pet dana bio je to treći Malokuov gol u tri utakmice. Najprije je u subotu bio strijelac protiv Lokomotive, pa u nedjelju u utakmici druge momčadi i sada u Hrvatskom kupu.

Zanimljiva priča je taj Maloku, klinac za kojeg je još davno predsjednik Brbić, uspoređujući ga s Halilovićem, kazao da vrijedi 12 milijuna eura. Od tada je Maloku stavljen u “frižider”, Tudor ga nije vidio kao ozbiljnog prvotimca, da bi mu se sve otvorilo. Na zagrijavanju uoči utakmice s Lokomotivom ozlijedio se Sušić, Maloku je bio kod kuće i spremao se za gledanje utakmice Real - Barcelona kad je pozvan da se priključi prvoj momčadi. Sjeo je u taksi, s klupe ušao u igru pri vodstvu Lokomotive i preokrenuo utakmicu.

Dominirao je i u igri protiv Novigrada, nije bitan samo taj gol, dečko je dijelio lopte kao da ih baca rukom, riječ je o vrsnom tehničaru, briljantnom dribleru. Najvažnije pitanje “slučaja Maloku” je to što je taj mladić radio u drugoj momčadi. A kada se jednog dana Vlašić i on budu prisjećali svojih početaka u Hajdukovu dresu, onda će im Tino Sušić biti poveznica. Naime, Vlašić je, još tamo u srpnju uoči dvoboja protiv Dundalka, u momčad upao zahvaljujući ozljedi Sušića, a sada se isto to dogodilo Malokuu.

>>Kup: Henriquez sa 4 pogotka spasio Dinamo u Opatiji, Rijeka rutinski u Dubrovniku

>>Istra preko Šibenika u četvrtfinale Kupa

Komentara 7

DO
dodotatino
17:48 29.10.2014.

Tako pravi novinar piše tekst o klubu za koji navija. Pozitivno bez nepotrebnih teških rijeći i podupire i ekipu i trenera. Svaka čast Ozrene. Žao mi je što nisi Dinamovac ta i mi imamo jednog sportskog novinara a ne one kvazi novinare i navijače kao što su Dasović, Flak i Jurišić a o Delaću da ne pričamo. Kapa do poda.

Avatar mihic
mihic
19:03 29.10.2014.

Da je ovo tekst o Dinamu i da je dinamov golman onako smiješno dodao loptu protivničkom napadaču za 1-1 razapeli bi ga kao sto su to radili Kelavi. A Our en raj dio lagano preskoči i Kalinic ne postaje bezveznii golman nego i dalje kvazi kadar za reprezentaciju

NB
Nije.bitno
08:46 30.10.2014.

Ma ovom novinaru treba dati otkaz, umjesto da normalno kao svaki novinar u hrvatskoj hvali dinamove igrače on se usudio pohvaliti jednog hajdukovog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije