Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIŠTA ČUDNO'

Hajdukov novi travnjak može se koristiti samo jedan sat dnevno

Poljud travnjak
Foto: Ozren Maršić
09.10.2014.
u 12:30

- Nemojte se čuditi, pa travnjak na Wembleyu može se koristiti maksimalno 200 sati godišnje - kažu radnici.

Prva tri kamiona s balama trave, od njih 21, stigla su u Poljud. Na praznični dan, na travnjaku se radilo punom parom, rumunjski tegljači ispražnjeni su u rekordnom roku.

– Postavljanje trave trajat će tri dana – kazali su radnici. Radovi na travnjaku počeli su prije 38 dana, odmah nakon utakmice s Dinamom. Već tada se znalo da Hajduk neće moći igrati s Rijekom na Poljudu.

– Rok za završetak radova je 9. listopada, prekoračit ćemo ga za dan-dva, i to zbog kiše.

Trava za Poljud uzgojena je u Austriji, posebno za mediteransko podneblje. Cijena radova je 3,20 milijuna kuna, a sve će biti plaćeno iz gradskog proračuna. I to u dva obroka, odnosno iz proračuna za 2014. i 2015. godinu. Igor Tudor sigurno će biti sretan jer će dobiti “tepih” po kojem će bijeli bez teškoća moći razviti igru s puno dodavanja. Još da momčad počne trčati svih 90 minuta... To što je nova trava stigla i što je drenaža vrhunska ne znači da će se travnjak moći koristiti unedogled. Nova poljudska trava godišnje se može koristiti 350 do 400 sati odnosno sat dnevno.

– Nemojte se čuditi, pa travnjak na Wembleyu može se koristiti maksimalno 200 sati godišnje. Nije to travnjak za treninge svih klupskih kategorija, to je travnjak za utakmice i povremene treninge prve momčadi – objašnjavaju nam radnici.

Prvu utakmicu na novom travnjaku Hajduk će igrati protiv Lokomotive sljedeći tjedan, a prvi trening na njemu Tudor i igrači mogli bi održati u srijedu.

>> Na Poljudu se postavlja novi travnjak

Ključne riječi

Komentara 10

SP
splitskodite1976
13:49 09.10.2014.

Ni stari travnjak nisu vise koristili....

Avatar mihic
mihic
12:51 09.10.2014.

A party na poljudu traje 48 h skoro bez prekida, jao koji nerad i neznanje. smiješan je ovaj Brbic, još nitko nije završio niti na obavijesom razgovoru u policiji. A Brbic i ekipa znaju koje su točno od pretplatnika dalidali mjesto u Dugopolju. Predajte to policiji i neka ih pojedinačno kazni. Smiješan klub

LI
Lisabon
13:20 09.10.2014.

Sudeci po clanku,porezni obveznici platiti ce novi travnjak.Kako sad Nas Hajduk i svi dezurni novinarcici ne vicu da se to uzima od poreznih obveznika?Sad ce netko napisati da je grad vecinski vlasnik.To stoji ,ali koliko znamo svi,grad je i jamac za kredit od 38 mio kuna a Hajduk ce to vracati kontinuirano!!!!!!!!!!Hajduk to ne vraca (i to znamo svi) a sad ce grad jos izdvojiti za novi travnjak.Jedno s drugim je u koliziji.No s obzirom da Hajduk ima izvanredne sportske rezultate u svim segmentima kluba,nitko nece postaviti to pitanje.Igraju odlicno,stalno nesto osvajaju,godinama su prisutni na evrpskoj sceni,pa sukladno tome svi ce to odobravati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije