Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slomili stromsgodset

Ludnica na Poljudu! Balić i Kiš pogađali za veliku pobjedu Hajduka

Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/17
30.07.2015.
u 23:15

Nakon estonskog Sillamaea i slovenskog Kopera, Hajduk je na najboljem putu da preskoči i Norvežane.

Hajduk je nošen fanatičnim navijanjem oko 28 tisuća navijača na Poljudu stigao do velike pobjede nad Stromsgodsetom u prvom susretu trećeg pretkola Europske lige. Bijeli su pogocima Andrije Balića u 67. minuti i Tomislava Kiša u sudačkoj nadoknadi slavili sa 2:0 i stvorili odličnu prednost za uzvrat u Norveškoj koji će se igrati sljedećeg četvrtka.

Pribojavali su se neki kako će Hajduk igrati nakon upozoravajućeg poraza kod Istre u Puli prošle nedjelje (4:1), no Splićani su strpljivom igrom uspjeli slomiti disciplinirani Stromsgodset za kojeg je prije utakmice njegov trener Bjorn Petter Ingebretsen kazao da je kvalitetom sličan Dinamovom suparniku u Ligi pravaka - Moldeu.

- Zadovoljio bi me dobar rezultat, do sada smo uvijek morali juriti rezultat, a to je puno kompliciranije - poželio je trener Hajduka Damir Burić, a želje su mu se i ostvarile.

Iako je domaća momčad, nošena navijanjem Torcide, kontrolirala igru i stvorila više prilika, najopasnije su u prvom poluvremenu zaprijetili gosti. Kastrati je u 10. minuti nakon brze akcije pucao sa ruba šesnaesterca i pogodio lijevu vratnicu.

Franck Ohanza Zoa oporavio se nakon ozljede i trener Burić odmah ga je vratio u početni sastav. To se pokazalo kao mudar potez jer kamerunski napadač bio je najopasniji igrač bijelih.

I sve do 67. minute bila je to utakmica bez velikih uzbuđenja. A onda je na scenu stupio domaći dragulj Andrija Balić. Jednu odbijenu loptu prvo je primirio prsima, a onda iz voleja majstorski pogodio neobranjivo u gornji lijevi kut i bacio u trans puni Poljud! Vratar Petersen mogao je samo pogledom ispratiti njegov udarac. 

 

Norvežani su potom pokušali doći do prilike za izjednačenje, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti domaćem vrataru Kaliniću. 

A onda, u sudačkoj nadoknadi, Vlašić se izborio za prostor na lijevoj strani i ubacio na šest metara gdje je bio Burićev džoker Tomislav Kiš. Pogodio je udarcem glavom za potpunu euforiju u Splitu. 

 

Nakon estonskog Sillamaea i slovenskog Kopera, Hajduk je na najboljem putu da preskoči i norveški Stromsgodset. 

Dodajmo i da je čelništvo Hajduka uoči utakmice upozorilo navijače na moguće kazne u slučaju ponavljanja incidenta poput rasističkih transparenata u Kopru. Bijeli su zbog toga kažnjeni novčanom kaznom od 15 tisuća eura te je jugoistočni sektor tribine za ovu utakmicu zatvoren za gledatelje. 

- Ako se nešto slično ponovi morat ćemo platiti 50.000 eura globe te ćemo sljedeću utakmicu u Europi igrati bez publike. To bi bila katastrofa - upozorili su sa Poljuda i dodali:

- Svaki pravi navijač neće dozvoliti da Hajduk ispašta zbog neprimjerenog ponašanja pojedinaca.

HAJDUK - STROMSGODSET 2:0 (Balić 67', Kiš 90'+3)

HAJDUK (4-1-4-1): Kalinić – Tudor, Milović, Nižić, Pejić – Jefferson – Vlašić, Balić (od 73. Sušić) , Caktaš, Roguljić 5 (od 60. Maloku) – Ohandza (od 77. Kiš).

STROMSGODSET (4-5-1): Pettersen – Vilsvik, Madsen, Valsvik, Hamoud – Kastrati (od 72. Jradi), Ronning (od 82. Vaafan Moen ), Abu , Fossum, Wikheim – Olsen (od 65. Boateng).

>>Hajdukovci presretni: Ovo je za publiku, hvala im do neba!

>>Hajduk predstavio nove dresove, što kažete na neobičan sivi dizajn?

Komentara 93

LE
LeonardS
23:14 30.07.2015.

Navijačima čista desetka, Sušić maestralno poslao loptu sa očima , i izrodio se drugi gol , svima čestitke

DE
derin
23:22 30.07.2015.

Bravo Hajduce, samo tako i u uzvratu i u prvenstvu.

L0
luena 01
23:06 30.07.2015.

Cestitke Hajduku,atmosfera je bila na Poljudu odlicna...Hajduk puno bolji zasluzeno pobjedio....U gostima im je i nerjeseno dovoljno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije