Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Hajduk stigao do vrijedne pobjede u Koprivnici, Sl. Belupo promašio penal

Hajduk
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/7
26.04.2015.
u 19:01

U Koprivnicu su Splićani došli po iskupljenje nakon eliminacije iz kupa, no ušli su loše u utakmicu, pa im je oko 200 pripadnika Torcide već u 11. minuti skandiralo “igrajte pi...ce”!

Goran Vučević je kapetana Maloču udaljio iz svlačionice, ali privremeni trener Hari Vukas odmah ga je vratio u momčad i očito pogodio jer je Hajduk u Koprivnici pobijedio 2:0.

Torcida opet vrijeđala

U Koprivnicu su Splićani došli po iskupljenje nakon eliminacije iz kupa, no ušli su loše u utakmicu, pa im je oko 200 pripadnika Torcide već u 11. minuti skandiralo “igrajte pi...ce”!

laven Belupo je u prvom dijelu dvoboja dominirao i kontrolirao igru, stvarao prilike i promašivao ih, ali Hajduk je na odmor otišao s prednošću 1:0! Pogodak je zabio Mezga u 17. minuti nakon sjajnog prodora velemajstora Milevskog. No, taj gol nije sputao domaćina, koji je sve više zatvarao obruč oko gostujućih vrata. Istina, imali su Splićani još jednu lijepu zgodu (Mezga), ali u prvo ime utakmice prometnuo se Hajdukov vratar Grbić. Najprije je, u 36. minuti, skrivio 11-erac srušivši Mirića. Na to rušenje Grbića je zapravo natjerao Mikanović, koji je čekao, čekao, čekao... Nepisano je pravilo da igrač na kojem je napravljen 11-erac ne bi smio izvoditi kazneni udarac, no Mirić to nigdje nije pročitao, uzeo je loptu, a Grbić je, pak, pročitao njegovu namjeru i zaustavio loptu upućenu u desni vratarev kut. Dvije minute kasnije, Geng je s 18 metara snažnim udarcem pogodio gredu, Grbić je dirao i tu loptu, sačuvavši svoju mrežu nakon prvih 45 minuta...

Tudor strijelac

A već u 49. minuti, Hajduk je širom otvorio vrata pobjede. Vlašić je pogurnuo loptu do Tudora, koji je iz drugog pokušaja svladao Picaka. Ovaj je hladan tuš još kako utjecao na domaćina, koji više nije bio tako siguran u dodavanjima i građenju akcija, pa je sve lagano išlo na ruku Splićanima.

Do kraja su Splićani rutinski priveli utakmicu kraju, te osvojili važne bodove u borbi za mjesto koje vodi u Europu. Naime, učvrstili su se na četvrtom mjestu, koje će, u slučaju da Split ne osvoji kup, značiti igranje u europskim natjecanjima sljedeće sezone.

Inače, bio je ovo prvi domaći poraz Slaven Belupa otkad je Ante Čačić stigao na klupu. Prije dolaska Hajduka Slaven je imao šest pobjeda i jedan remi. A ova pobjeda vratit će barem nekakav mir u redove kluba s Poljuda. Hari Vukas očito je dobro rješenje na klupi.

>> Čudotvorac Čačić: Od fenjeraša stvorio momčad koja je do Dinama i Rijeke

Komentara 4

GM
Gusta magla
20:58 26.04.2015.

Ovakav Hajduk je sprdnja.Pobijedio Slavena i slavlje ko da je osvojio kup.....hehehe

Avatar Jasebojim
Jasebojim
21:40 26.04.2015.

ajde Bogu hvala nek je i Hajduk nekog pobjedio .

AN
antitovari
06:23 27.04.2015.

Nije najdug pobijedil,brbljic je kupil tekmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije