Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda 2:0

Dva jedanaesterca, dva crvena: Hajduk slavio u Zagrebu sa 2:0

Zagreb - Hajduk
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
28.11.2015.
u 16:57

U 18. minuti Marko Bencun dobio je jedan duel na tridesetak metara i okomitom loptom proigrao Frana Tudora koji je pobjegao zagrebovoj obrani, zaobišao vratara Dominika Livakovića i pospremio u praznu mrežu za vodstvo bijelih.

Nogometaši Hajduka u 18. su kolu Prve HNL slavili na gostovanju kod Zagreba u Kranjčevićevoj (2:0). Pogotke su postigli Fran Tudor, koji je za svoju izvedbu zaslužio ovacije, i Marko Bencun. 

U 18. minuti Marko Bencun dobio je jedan duel na tridesetak metara i okomitom loptom proigrao Frana Tudora koji je pobjegao obrani Zagreba, zaobišao vratara Dominika Livakovića i pospremio u praznu mrežu za vodstvo bijelih. 

Samo šest minuta kasnije Gabrijel Boban pobjegao je Goranu Miloviću i pao u šesnaestercu. Za suca Marija Strahonju nije bilo dvojbe i pokazao je na bijelu točku. Boban je sam izveo jedanaesterac, ali je pogodio vratnicu. 

Strahonjina odluka bila je dvojbena, a Miloviću jedobio žuti karton. Već u sljedećem napadu u 26. minuti Strahonja je dosudio još jedan jedanaesterac. Denisa Kolingera u zagrebovu šesnaestercu lopta je pogodila u rebra. Strahonja je procijenio da je to bio udarac u ruku. Jedanaesterac je izveo Mijo Caktaš i pogodio - vratnicu. Do kraja poluvremena Hajduk je opet bio dominantnija momčad, a pjesnike je u tom razdoblju u nekoliko navrata spasio Bernardo Matić. Zagrebov stoper inteligentno je presijecao okomite lopte i stizao blokirati čiste udarce u svom šesnaestercu. I jučer je potvrdio da je, uz Gabrijela Bobana, najbolji Zagrebov igrač.  A u nadoknadi prvog dijela Matias Šulc je, potpuno bespotrebno, dobio drugi žuti karton nakon prekršaja na centru uz aut liniju na Franu Tudoru. 

Zagreb je i u nastavku težio da kroz sigurnu pas igru, bez preskakanja, pokuša ugroziti protivnički gol. No, u nekoliko je poluprilika nedostajalo koncentracije. Nisu znali kazniti dekoncentrirane Hajdukove stopere Milovića i Billyja. Osim Matića, spašavao je i Livaković koji je spektakularno u 59. minuti Jeffersonov udarac s ruba šesnaesterca 'izvadio iz rašalja'. Hajdukovci u drugom dijelu nisu uspjeli kapitalizirati brojčanu nadmoć sve do kraja. U nekoliko prilika, u situacijama tri na dva i četiri na dva, nisu znali poentirati, ali onda je Bencun u 89. godine uspio riješiti pitanje pobjednika.

U sudačkoj nadoknadi drugi žuti karton dobio je i Goran Milović.

>>Mamić: Inter je tražio odgodu. Povjerenik: Utakmica je odgođena zbog Dinama!

Komentara 10

DU
Deleted user
17:10 28.11.2015.

Ajde Jankoviću objasni na koji je to način Hajduk preuzeo vrh. Jankoviću želje su jedno ,a stvarnost drugo. Bagro crvena plačenička.

Avatar feudalac
feudalac
19:46 28.11.2015.

...cirkus i antinogomet Hajduka i ekipe koja se već oprostila od prve lige

Avatar jebb
jebb
18:17 28.11.2015.

Ovaj put nije bilo prituzbi na sudjenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije