Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajduk slavio u zaprešiću

Ohandza i Balić srušili Inter! Burić: Neki su već na poluvremenu tražili izmjenu

Inter - Hajduk
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
30.08.2015.
u 21:15

Hajduk je poveo već u 5. minuti kada je Balić dalekometnim pokušajem 'probušio' Posavca. Pobjedu Splićana u nastavku je osigurao Ohandza.

Hajduk se nakon ispadanja u Europskoj ligi pobjedom u 8. kolu vratio na domaću nogometnu scenu. Zaprešić je vidio Ohandza šou, simultanku moćnoga Kamerunca protiv ipak impresioniranoga Intera. Franck je već u 5. minuti briljantno asistirao strijelcu Baliću, a u 69. minuti sjajno je reagirao na pas Juranovića i zabio za 2:0. Taj Kamerunac jedan je od najboljih Hajdukovih poteza posljednjih godina.

Splićani su dominantno izgledali samo u prvih 20 minuta prvoga dijela, kada su na krilima Ohandze, Balića i Vlašića mogli unakaziti domaćina. Naime, u 7. minuti Tudor je zapucao čisti zicer, dok je vratar Intera Posavec u 10. minuti obranio kazneni udarac Vlašiću.

Uz to u Zaprešiću smo vidjeli i crveni karton (Komorski), promašeni jedanaesterac (Vlašić)... Splićani su Interu nanijeli prvi domaći poraz ove sezone. 

- Naša ideja bila je napasti Inter u prvih 20 minuta, dok smo još imali snage. Naime, ovo nam je bila već 16. utakmica ove sezone i brojni moji igrači tražili su izmjenu već u poluvremenu. Čestitam svojim momcima, pobijedili su vrlo dobroga, zahtjevnoga suparnika. Nije nikakvo čudo što je Inter skupio toliko bodova – pričao je Hajdukov trener Damir Burić.

Tako se nakon Zaprešića s 'ponistre još uvijek vidi Šolta', taj prkosni Hajdukov trener koji je totalno uprskao protiv Slovana. No, ovoga Šoltu još uvijek drži solidan rezultat u Hrvatskoj ligi, jer mu Dinamo nakon osam kola bježi samo tri boda.

No, hoće li Hajdukova momčad ostati na okupu do derbija 19. rujna?

- Volio bih to, nadam se da mi neće nikoga prodati. I da će mi se s reprezentativnih akcija svi vratiti živi. A o Dinamu još ne razmišljamo jer nas prvo čeka Zagreb – dodao je Burić, pojasnivši da Caktaša nije uvodio u igru jer je pod injekcijama i želio ga je sačuvati za reprezentaciju. (!?)

Pa zar je Buriću važnije sačuvati igrača Kovaču od vlastitoga rezultata? Naime, nagađa se kako je Caktaš pošteđen i zbog mogućega transfera u Kinu.

Kad smo već kod prelazaka, sinoć je netko u Zaprešiću spomenuo kako Hajduk sprema još jednu senzaciju: da delegacija Juventusa dolazi u Split po – Andriju Balića! Primijećeno je i kako je mladić totalno iscrpljen, ali Šolta ga, nakon slučaja mobitel, više ne vadi iz igre.

Interov strateg Samir Toplak nije imao zamjerke svojim igračima. Oni su se borili u okviru svojih mogućnosti, a najveće šanse imali su tek kad su ostali s igračem manje. Promašio je Blažević, dok su Mlinar i Čeliković tresli vratnice.

Toplak se požalio tek što u sljedećoj utakmici, protiv Osijeka u Gradskom vrtu, neće imati na raspolaganju trojicu kartoniranih, Nestorovskog, Mazalovića i Komorskog. Najavljeno je tek da u ponedjeljak za Inter potpisuje jedan prvoligaški igrač.

Bijele je iz svečane lože bodrio predsjednik Marin Brbić, a društvo mu je pravio ministar financija Boris Lalovac.

Nakon osam odigranih utakmica Hajduk je treći i ima trinaest bodova, tri više od sedmog Intera.

>>Trener koji je izbacio Hajduk iz Europe ostao na ljetovanju u Podstrani pored Splita

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije