Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluke Disciplinskog suca

Hajduk, Rijeka i Osijek kažnjeni zbog pirotehnike, Dinamo kažnjen kao organizator

Hajduk
Ivana Ivanović/PIXSELL
17.12.2014.
u 13:20

Navijačka skupina Kohorta u zadnja dva kola priskrbila je svom klubu Osijeku dvije kazne od po 5.000 kuna za upotrebu pirotehnike na tribini na utakmicama Osijek-Slaven Belupo i Osijek-Lokomotiva

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević donio je odluke o kaznama za prekršaje koje su putem zapisnika utakmica prijavili delegati i suci utakmica 18. i 19. kola.

Isključeni igrač Rijeke na utakmici Zagreb-Rijeka Ivan Močinić kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna (isključen zbog dvije opomene) dok je predstavnik HNK Rijeka Ivan Mance zbog udaljenja s klupe kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna (drugo isključenje u tekućem prvenstvu).

Igrač Hajduka Dino Mikanović koji je isključen na utakmici Hajduk-Istra 1961 (prekršaj u izglednoj prilici za pogodak) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna.

Navijačka skupina Kohorta u zadnja dva kola priskrbila je svom klubu Osijeku dvije kazne od po 5.000 kuna za upotrebu pirotehnike na tribini na utakmicama Osijek-Slaven Belupo i Osijek-Lokomotiva, a 5.000 kuna mora platiti i Hajduk zbog paljenja pirotehnike na tribini gdje se nalazila navijačka skupina Torcida na utakmici Hajduk-Istra 1961.

Zbog paljenja pirotehničkih sredstava na tribini od strane Armade na utakmici Dinamo-Rijeka oba kluba kažnjena su sa po 5.000 kuna: Dinamo kao organizator, a Rijeka kao klub odgovoran za svoje navijače.

Olakotna okolnost na svim ovim utakmicama gdje je bilo paljenja baklji je činjenica da suci nisu trebali prekidati igru pa je disciplinski sudac izrekao minimalne novčane kazne.

Primjenom odredbi članka 54. Disciplinskog pravilnika (nesportskog ponašanje momčadi) Osijek i Lokomotiva kažnjeni su sa po 5.000 kuna jer su na utakmici Osijek-Lokomotiva obje momčadi imale po 5 opomenutih igrača.

>>Svi osim Milevskog mogu otići, Brbić i Vučević na 
(ras)prodaji u Londonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije