Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNI PODACI?

Hajduk prijavio Lokomotivu zbog kršenja propisa!

Hajduk - Lokomotiva
Ivo Cagalj/PIXSELL
01.05.2015.
u 17:21

– Izvješćujemo vas da su delegat utakmice i NK Lokomotiva u zapisnik s utakmice 31. kola 1. HNL Hajduk – Lokomotiva unijeli neistinite podatke te tražimo od vas da prijavite disciplinskim organima i da se provede postupak protiv delegata, odgovornih osoba i kluba – navodi se u obraćanju Hajduka.

Još u najavi utakmice s Lokomotivom, u kojoj je Hajduk pobijedio sa 2:1, trener bijelih Hari Vukas kazao je: “Volimo ih zvati Dinamo 2.”. I tu u Poljudu nisu stali. Unatoč pobjedi Hajduk je prijavio Lokomotivu povjereniku natjecanja Josipu Breznom. Naime, Hajduk je poslao izvješće Breznom u kojem navodi da su i Lokomotiva i delegat utakmice Darko Matošić u zapisnik unijeli lažne podatke o tome tko su lokalno trenirani igrači Lokomotive. Poznato je da po propisima HNS-a u zapisniku moraju biti četiri igrača koji imaju tretman lokalno treniranih igrača. To su igrači koji su tri sezone kontinuirano, bez obzira na državljanstvo i dob, registrirani za klub ili su u razdoblju od tri godine, između 15. i 21. godine, bili u klubu.

Neistiniti podaci

Dakle, Lokomotiva je kao lokalno trenirane igrače prijavila Karla Bartoleca, Denisa Ceraja, Jana Doležala i Karla Bručića, a Hajduk sada od Breznog traži da provede postupak protiv Lokomotive i delegata utakmice.

– Izvješćujemo vas da su delegat utakmice i NK Lokomotiva u zapisnik s utakmice 31. kola 1. HNL Hajduk – Lokomotiva unijeli neistinite podatke te tražimo od vas da prijavite disciplinskim organima i da se provede postupak protiv delegata, odgovornih osoba i kluba. Radi se o činjenici da je delegat u službeni zapisnik unio da su gosti kao lokalno trenirane igrače prijavili Bartoleca, Doležala, Bručića i Ceraja. Prema Comet sustavu HNS-a, putem kojeg se i unose igrači i provjeravaju podaci koji ulaze u zapisnik, nijedan od navedenih igrača nije lokalno trenirani igrač NK Lokomotive – stoji, između ostalog, u Hajdukovu obraćanju Breznom.

U Poljudu su pronašli podatke po kojima je Bartolec od 2007. pa do 2104. godine bio igrač Dinama, da je Ceraj manje od tri godine u Lokomotivi, da je Doležal u Lokomotivi tek deset mjeseci te da je Bručić tek od 1. rujna 2014. godine igrač Lokomotive, a do tada je bio pod ugovorom s Dinamom, samo na posudbi među lokosima.

Nekome ova Hajdukova borba s pravilnicima izgleda utopistički, netko će reći da Hajduk “plače i kuka”, netko će reći da Poljud ovom prijavom želi pokazati da ga HNS nije “kupio” utakmicom s Italijom. Priča je puno jednostavnija, Hajduk naglašava da želi poštene odnose u hrvatskom nogometu, a Lokomotiva, koju svi u kuloarima zovu “Dinamova filijala”, stalno je crvena krpa. Hajduk je krajem prošle godine odnos Dinama i Lokomotive prijavio Europskom udruženju klubova, u svakom je trenutku naglašavao usku povezanost Maksimira i Kajzerice. Pedantni su izračunali da je na relaciji Dinamo – Lokomotiva u proteklih osam sezona odrađeno 88 posudbi ili transfera. A Hajduk se nije zaustavio samo na traženju prijave za tu jednu utakmicu. Od Breznog traže pregled cijelog prvenstva.

U Hajduku misle drukčije

– Tražimo da se pregledaju dosadašnji zapisnici od 1. kola 1. HNL i da se utvrdi zašto se nisu poštivale propozicije od 1. kola HNL-a – piše u Hajdukovu dopisu.

Brezni je upoznat s Hajdukovim traženjima, odgovorit će im u ponedjeljak.

– Napisat ću im da se ponašamo u skladu s odlukama Udruženja prvoligaša koje je tu odredbu o lokalno treniranim igračima na sjednici u lipnju prošle godine stavilo izvan snage za ovu sezonu, jer je više klubova bilo u problemu zbog tog propisa koji Uefa preporučuje, ali na njega ne obvezuje - kaže Brezni.

>> Hajduk pobijedio Lokomotivu i igračima se smiješi 100 tisuća eura!

Komentara 64

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:56 01.05.2015.

kmeee...kmeeee....kad ne ide igrom i na travnjaku, onda izboriti Europu pa makar i ovako. Upravo Hajduka... čak i za vas je ovo pre pre jadno... A jako ste se uvrijedili na opasku 'venecijanci', zar ne ?

ZO
zoom
18:05 01.05.2015.

hahaha, ovaj hajduk je stvarno sve jadniji

GM
Gusta magla
17:36 01.05.2015.

Majko mila cime se bave u Hajduku umjesto da slazu momcad.Sta se oni nadaju da ce disciplinska uzeti bodove Lokomotivi pa ce oni na miru docekati Europu u kojoj ionako nece proc tamo neki Dila Gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije