Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Hajduk preokretom u završnici do tri boda; Tudor hvali junaka Pašalića

Split - Hajduk
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/4
08.02.2014.
u 19:05

Hajduk je u 21. kolu Prve HNL u Parku mladeži sa 2:1 pobijedio Split. Junak pobjede bio je Mario Pašalić sa dva gola u završnici utakmice.

Slavio je Split glavu Glavine, koji je odveo “crvene” do vodstva od 1:0 protiv Hajduka, a onda se ukazao novi igrač Chelseaja Mario Pašalić. U 83. minuti, nakon što je Maglica izborio loptu Pašalić je pogodio za 1:1. A u 87. minuti, poslije prodora Bašića, opet se ukazao Pašalić i pogodio za 2:1. Kakav preokret u režiji 18-godišnjeg klinca, koji 9. veljače slavi rođendan. Sebi i Hajduku izborio je najljepši mogući rođendanski poklon.

Gradski derbi nije mogao proći bez prepucavanja Hajdukovih navijača sa Splitovim predsjednikom Slavenom Žužulom. Uvijek je nešto, posljednji put Torcida nije ušla na stadion, jer nije htjela plaćati, po njihvoj procjeni, skupe ulaznice, pa je izazvala nerede stotinjak metara od Parka mladeži. Ovaj put Torcida je bila rascjepkana na nekoliko mjesta, a tribina za gostujuće navijače, kapaciteta preko tisuću mjesta, ostala je prazna. Naravno, opravdanje se zna, na njoj ima mjesta samo za navijače, koji su zatražili “vaučer”. Zaprimljen je tek jedan takav zahtjev. No, pristaše bijelih razjarilo je što prije utakmice ulaznica nije bilo u prodaji. Split je, prema klupskim informacijama, pustio oko tri tisuće ulaznice, a u prodaji ih je bilo tek oko tisuću i pol. Koje su rasprodane prije subote.

A na travnjaku, iznimno teškom, vodila se rovovska bitka. Oba trenera uoči utakmice ostala su bez prvih vratara. Lovre Kalinić u petak na treningu osjetio je bol u laktu, a Danijelu Zagorcu nastradali su ligamenti stopala. Prigode su dobili Dante Stipica i Andrija Vuković. I pokazali su znanje. Stipica je u 22. minuti odlično skinuo udarac Ibriksa. A Vuković je u 56. minuti super paradom obranio topovski udarac Maglice. To su bile i dvije najopasnije situacije. Naravno, uz kontru Splita tri na jedan, koju je “pokvario” Erceg, jer je igrao rukom. Inače, Erceg je bio najopasniji igrač Splita, teško su se “bijeli” nosili s njim. Kiša je cijeli dan “prala” Park mladeži, već nakon desetak minuta travnjak se pretvorio u oranicu. Što se osjetilo krajem prvog dijela. Obje momčadi su se razvukle, teško je bilo vući noge iz blata, praktički se igralo pet na pet.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

Prvo veliko uzbuđenje zbilo se u 63. minuti. Sudac Ivan Bebek nevini sudar Bradarića i Ercega u Hajdukovom šesnaestercu, na opće čuđenje, vidio je kao prekršaj za najstrožu kaznu. Međutim, Erceg, pun želje za samodokazivanje, uzeo je loptu, ali njegov udarac Stipica je obranio. Izvođenju najstrože kazne, kao puno puta do sada, prethodilo je svađanje Splitovaca tko će izvesti jedanaestarac. Akteri su uvijek isti, Erceg i Belle, a dok je tu bio Rebić gledali smo svađe u troje.

No, to je bila uvertira vodstvu Splita. Deset minuta nakon propuštenog jedanaesterca Split je poveo s 1:0. Križanac, koji je u posljednjem trenutku odlučio nastupiti, milimetarski točno iz slobodnog udarca uposlio je Glavinu. Bio je to neshvatljivi propust obrane Hajduka, Glavina je ostao sam i glavom pogodio mrežu. Nedovoljno spremni Križanac u 78. minuti morao je van igre, nestao je komandant obrane i to je rezultiralo pobjedom Hajduka.

- Ako Mario ovako nastavi može daleko dogurati. Puno me prijatelja pitalo hoće li se sada čuvati. Znao sam da kod njega to ne postoji, znao sam da će dati sve od sebe. On je jednostavno takva glava - rekao je Igor Tudor te dodao:

- Zaslužili smo pobjedu, nema prigovora, Split je imao svoje prigode, periode dobre igre. Utkamicu je okarakterizirao loš teren, mjesec dana radiš jedno na pirpremama, a onda nakon pet minuta sve padne u vodu zbog loših uvjeta. Moji igrači dali su sve od sebe.

Trener Splita Stanko Mršić smatra kako je vađenje Križanca iz igre usmjerilo utakmicu.

- Križanac je tražio izmjenu na poluvremenu, molio sam ga da odigra još desetak minuta. Da sam pametniji okrenuo bih glavu i ne bih ga vadio iz igre - jadao se Mršić.

Zadar napokon pobijedio u Stanovima

Zadar je na pobjedu na Stanovima čekao od 3. kola i utakmice s Osijekom. Iste su se momčadi sastale i danas, a Zadrani su napokon slavili pred svojim navijačima, završilo je 3:1.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Domaćini su poveli u 10. minuti preko Banovića. Na 2:0 je u 54. minuti povećao Ivančić. Nadu gostima u 61. minuti vratio je Jonjić. Ipak do preokreta nije došlo, a pobjedu Zadra u 82. minuti potvrdio je Tadić.

Prva HNL, 21. kolo:

Zadar - Osijek 3:1
Split - Hajduk 1:2

Poredak: 1. Dinamo 46 (-1), 2. Hajduk 41, 3. Rijeka 38 (-1), 4. Lokomotiva 36, 5. Split 31, 6. Istra 26 (-1), 7. Zadar 20, 8. S. Belupo 18, 9. Osijek 12, 10. H. dragovoljac 10 (-1)

>> Pretenciozni bi bilo reći da smo favoriti protiv Splita
>> Imam slatkih briga, Križanac je pokazao da možemo računati na njega

Ključne riječi

Komentara 3

DA
davos24
19:41 08.02.2014.

Marijo care! :-)

Avatar jure23
jure23
09:14 09.02.2014.

iz izvora bliskom udrugi naš hajdug, saznajem kako je sve već ranije dogovoreno, split će voditi a onda će ovi okrenuti, na samom stadionu se skupilo preko 5 hiljada gledatelja, djelilo se slatko i voda, početni udaracje izveo mali aca,aca, na poluvremenu je bila lutrija, izvlačio je se dobitnik na 1 utakmicu bratskog klubac.zvezde, završetkom utakmice igrači su se skupili na centru i uz zvuke trube otplesali užičko kolo, publika je dobila porcije graha s kobasicom, ludilo jedno, dernek je trajao dugo u noć na rivi, tako se to radi u hajdugu ....

DH
dalibor.hren
10:16 09.02.2014.

Zbog zamjene, vađenja Križanca iz igre, Mršića treba potjerati iz NK "Split"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije