Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo rješenje

Joan Carrillo novi trener Hajduka: 'Preuzeo sam najbolju momčad u Hrvatskoj'

Joan Carrillo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
05.12.2016.
u 10:36

U Hajduk dolazi u teškoj situaciji, splitski klub ne briljira ove sezone, a imperativ će mu biti treće mjesto i plasman u Europu

Nakon što je Marijan Pušnik dobio otkaz, klupa Hajduka ostala je prazna, ali ne zadugo. Splićani su krenuli u potragu za novim rješenjem i već su ga pronašli.

Danas u 10.30 na Poljudu je počela konferencija za medije na kojoj će se predstaviti novi trener, a on je Katalonac Joan Carrillo!

Carrillo je neuspješno vodio Almeriju, na čiju je klupu sjeo u ljeto 2015. U 11 utakmica nije pobijedio nikog, upisao je šest remija i pet poraza te je 20. prosinca smijenjen.

Međutim, Carillo je privukao pozornost na sebe nešto ranije kada je osvojio naslov prvaka Mađarske s Videotonom. U Hajduk dolazi u teškoj situaciji, splitski klub ne briljira ove sezone, a Carillu će imperativ biti osvajanje trećeg mjesta i plasman u Europu. Od borbe za naslov Hajduk se već oprostio, kao i od Kupa.

– Prošli je tjedan bio turbulentan, stresan, neuspješan, zahvalili smo se na suradnji Pušniku, on je odradio puno ovdje, ne samo na terenu, a danas okrećemo novu stranicu. Ne krećemo od nule, krećemo u nove pobjede, u uvodu je rekao predsjednik Hajduka Ivan Kos, a nastavio je sprtski direktor Mario Branco:

– Nismo planirali promjenu trenera prije zimske stanke, ali ispadanje u kupu požurilo nas je. Joan nam je bio prva opcija i čim smo ga nazvali, bio je hrabar i odmah pristao, bez pitanja. U Mađarskoj je bio prvak s manjim klubom, a neće nas impresionirati na konferencijama za medije, poznavanjem jezika, ali hoće na terenu!

Nakon toga obratio se i novi trener.

– Ponosan sam što sam došao u klub s velikom poviješću. Mislim da je ovo najbolja momčad u Hrvatskoj. Ovo mi je jako dobra šansa za karijeru. Znam što je cilj kluba i njegove vrijednosti. Navijači su vrlo važno, znam koliko je Torcida važna, ali ja se moram posvetiti igračima i momčadi. Kad sam ljetos razgovarao s Mariom, počeo sam pratiti klub i ligu. Znam da momčad ima kvalitetu, znam sve igrače Hajduka jer sam pogledao 40 utakmica.

– Sigurno trebamo unaprijediti neke stvari. Ne razmišljam o prošlosti, razmišljam o sadašnjosti i budućnosti. Igrači su mladi i kvalitetni, i trebaju shvatiti neke moje ideje. I prije sam radio s mladim kvalitetnim igračima, a naši to jesu. Samo nam treba vremena.

Komentara 28

RS
rasta sev
19:17 05.12.2016.

Čovjek ima reference za Hajduka, nadam se da će ih opravdati i ostvariti prvu pobjedu na proljeće.

DU
Deleted user
11:05 05.12.2016.

Nije on hrabar kako stoji u naslovu,nego očajan !Godinu i pol bez posla !Daj što daš pa makar i Hajduk!Ionako za Uskrs stiże bogata otpremnina nakon otkaza!

MA
Magnificus
10:45 05.12.2016.

uzalud to sve uz ovakav gubitnčki mentalitet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije